22 Eylül 2024 Pazar

SKB Ulm, 28 Mart günü katledilen Irak'lı kadını evinin önünde andı

SKB Ulm, Almanya'nın Neu-Ulm kentinin Senden kasabasında 28 Mart günü kocası tarafından katledilen 33 yaşındaki Irak'lı kadını evinin önünde andı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Almanya'nın Bayvera eyaletine bağlı Neu-Ulm kentinin Senden kasabasında 28 Mart günü kocası tarafından katledilen 33 yaşındaki Irak'lı kadını evinin önünde andı.

SKB Ulm üyeleri evin önünde yaptıkları konuşmada, "Yaşadığımız kentte katledilen bir kadının haberini daha almanın öfkesi içerisindeyiz. Almanya'da kadın katliamları ile uyanmadığımız gün nerdeyse kalmadı. Her bir buçuk günde bir kadının katledildiği, onlarcasının her gün şiddete ve tecavüze maruz kaldığı kadınların sesi, isyanı olalım" denildi.

İşkenceyle katledilen Irak'lı kadının evinin önüne SKB üyeleri "İstanbul Sözleşmesini değil, erkek şiddetini engelleyin", "Bu şehirde bir kadın katledildi susmayın", "Kadın katliamlarını durdurun" yazılı dövizler ve çiçekler bıraktı. Ayrıca Irak'lı kadının katledildiği mahalleye SKB'liler "Kadın cinayetleri politiktir, kadına yönelik şiddeti durdur, İstanbul sözleşmesini uygula", "Kadınları pandemi değil, kapitalizm ve erkek şiddeti öldürüyor" yazılı afişler astı.