22 Eylül 2024 Pazar

SKB: Sokakta kazandığımız hakları sokakta savunacağız

SKB, İstanbul Sözleşmesi'nden gece yarısı kararıyla çekilmeyi kadınların kabul etmeyeceğini duyurdu, "Sokakta kazandığımız hakları kimsenin gasp etmesine izin vermeyeceğimizi yine sokakta haykıracağız" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), yazılı açıklama yaparak, "İstanbul Sözleşmesi'nin iptal kararının geri çekilsin" çağrısında bulundu.

AKP ve MHP faşist blokunun kadın düşmanı uygulamalarına bir kez daha şahit olduklarını kaydededen SKB, "İstanbul Sözleşmesi nasıl ki bir anda imzalanmadı ise, aynı şekilde bir gece yarısı iptal edilmesi kabul edilemez. Nasıl ki Kadın mücadelesi, kadın gücü bu sözleşmeye imza attırdı ise, yine milyonlarca kadının iradesi karara karşı sessiz kalmayacaktır" diye belirtti.

Erkek şiddetinin, kadın katliamlarının sorumlusunun ataerkil faşist diktatörlük ve Erdoğan iktidarı olduğunu belirten SKB açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Sözleşmesinden çıkma kararına karşı Avrupa'da yaşayan göçmen ve yerli ilerici ve devrimci kadınları ve kadın örgütlerini sokağa çıkmaya ve iptal kararını tanımadığımızı haykırmaya çağırıyoruz. Sokakta kazandığımız hakları kimsenin gasp etmesine izin vermeyeceğimizi yine sokakta haykıracağız. Bulunduğumuz her alanda bunu tanımadığımızı haykıralım. Bu durum sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacak. İstanbul sözleşmesi haktır, kadınlar susmayacak!"