20 Eylül 2024 Cuma

SKB: 33'leri katledenlerden hesap soracağız

Suruç katliamının 9. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan SKB, "Bugün her kadın ve her genç olarak 33'lerin fotoğraflarını taşıyacak, onların hikayelerini öğrenecek, onların yollarından yürüyeceğiz" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Suruç katliamının 9. yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Gezi'den Kobanê'ye birleşik mücadeleyi örmek için yola çıkan genç devrimcilerin barbarca bir saldırıyla katledildiği belirtilen açıklamada, "Komünal bir yaşama duydukları özlemle, Gezi ayaklanmasının verdiği coşkuyla Rojava'ya devrimin topraklarına gitmek, kurulacak yeni bir yaşama bir tuğla koyabilmek, götürdükleri oyuncaklarla çocukların yüzlerinde bir gülümseme yaratabilmekti amaçları" denildi.

'33'LERİ ANMAK ROJAVA DEVRİMİNİ SAHİPLENMEKTİR'
Suruç katliamının devletin devrimcilere dönük yok etme planında bir eşik olduğu ifade edilen açıklamada, rejimin Gezi ve Rojava'nın birleştirilmesini kendisine bir tehlike olarak gördüğü ifade edildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Bugün 33'leri anmak; onları hatırlamak, sesimizin ulaşabildiği her noktaya onları taşımak bizim görevimizdir. Bir kadın devrimi olan Rojava devrimini sahiplenmektir. Çünkü kapitalist sistem varlığını devrimi devrimcileri unutturmak, onları itibarsızlaştırmak üzerine kuruyor. Çünkü kendi kanlı sistemleri savaştan yoksulluktan, kıyımdan başka halklara, kadınlara, gençlere bir şey vaat etmiyor, edemez."

'33'LERİN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'
"Suruç için adalet, herkes için adalet!" sloganıyla katliamın sorumlularından hesap sormaya devam edileceği vurgulanan açıklamada,"Erkek egemenliğine karşı amansızca mücadelede eden, Rojava kadın devrimini haykırırken Suruç'ta yaşamını yitiren kadınlarımızın adlarını kadın kurtuluş mücadelesinde sembolleştireceğiz. Suruç katliamında yitirdiğimiz; Ezgi Şalcı, Büşra Mete, Duygu Tuna, Ece Dinç, Nazegül Boyraz, Ferdane Kılıç, Ezgi Saadet, Nazlı Akyürek, Nuran Koçan, Polen Ünlü ve tüm yitirdiklerimizi unutmayacak, katledenlerden hesap soracağız. Bugün her kadın ve her genç olarak 33'lerin fotoğraflarını taşıyacak, onların hikayelerini öğrenecek, onların yollarından yürüyeceğiz" denildi.