20 Eylül 2024 Cuma

'Sivas'tan Cizre bodrumlarına yezidleri unutmadık'

Sivas katliamında hayatını kaybedenler PSAKD ve Cemevi Ataşehir Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılarak gerçekleştirelen katliamın 25. yılı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Cemevi Ataşehir Şubesi'nde Sivas anması düzenlendi.
 
"25 yılında Sivas'ı unutma" yazılı ve Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartın açıldığı anmada "Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene", "Tekçiliğe OHAL'e  karşı birleş, susma, haykır. Direneiş haktır", "Niteliksiz eğitime İmam hatiplere hayır" pankartları asıldı.
 
Sivas katliamında yaşamını yitirilenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Alevi deyişleri eşliğinde Ateşe Semah duruldu.
 
Anmaya mesaj gönderen HDP Ataşehir İlçe Örgütü, "Kerbela'dan Sivas'a, Sivas'tan Cizre bodrumlarında bir yudum suya hasret giden Hüseyin'leri ve onlara bir yudum suyu çok gören Yezid'leri unutmayacağız. 'Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz. Bir gider bin geliriz. Bizi vurmak kurtuluş mu?'" dedi.
 
Daha sonra konuşan PSAKD ve Cemevi Ataşehir Şube Başkanı Hasan Gülüm, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı. 25 yıl önce gerçekleşen Sivas katliamının son olmadığını belirten Gülüm, "Ondan sonra Suruç, Ankara, Gazi ve Ümraniye'de katliamlar gerçekleşti" dedi. Gülüm, bir daha böyle katliamların yaşanmasını istemediklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güneşin hepimiz için özgürlük olduğu dönemleri istiyoruz. Yananlar yakılanlar hep demokrat Alevilerdi. Kazanmanın tek yolu birleşmektir.. Süreç bunu gerektiriyor. Hayatın kendisini kazanmak istiyorsak bu günden yarına örgütlenmeliyiz. Mutlaka kazanacağız."