20 Eylül 2024 Cuma

Sivas'ta katledilenler Diyarbakır'da anıldı

PSAKD Diyarbakır Şubesi, Sivas katliamının 25. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şubesi, Sivas'ta katledilenleri andı. Anmaya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl yöneticileri, Şeyh Said Derneği üyeleri ve Eğitim-Sen temsilcileri katıldı. Anmanın yapıldığı salona, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde  "1993'ten bugüne katliamlar sürüyor" yazılı pankart asıldı.
 
Anmada kısa bir konuşma yapan PSAKD Şube Başkanı Cafer Koluman, katliamın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala katliamın aydınlatılmadığını ifade etti. Dönemin iktidar partisi, siyasetçiler ve kamu görevlilerin tutunduğu tavrın katliamın önünü açtığına dikkat çeken Koluman, "Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
 
Yaşanan tüm katliamların birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Koluman, "Madımak Oteli'nde yaşadığımız katliamın aydınlatılmamasından kaynaklı Gazi'yi, Suruç'u, 10 Ekim'i, Taksim'i, Antep'i ve Reina'yı yaşadığımızı biliyoruz. Ve diyoruz ki hak ve hakikat, adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Katliamlar aydınlatılana kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.
 
Anma, deyişler eşliğinde yapılan semahla son buldu.