20 Eylül 2024 Cuma

Sivas Valisi: Hükümet aleyhine slogan atılırsa müdahale ederiz

Sivas katliamın 25. yıldönümünde yapılacak olan anma için Sivas Valisi Davut Gül ile görüşen heyette yer alan Özgür Kaplan, Vali'nin kendilerini, "Cumhurbaşkanı ya da hükümet aleyhine slogan atılırsa anmaya müdahale ederiz" dediğini belirtti.
Sivas katliamının 25. yılı dolayısıyla Sivas'ta düzenlenecek anma etkinliğinin programı belli oldu.
 
Seyrantepe'de bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri'ne ait cemevi önünde toplanacak kitle, buradan yürüyüş düzenleyerek Madımak Oteli önünde anma gerçekleştirecek.
 
Anmaya, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekileri Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları ile Veli Saçılık'ın yanı sıra CHP milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katılacak.
 
VALİ'DEN SALDIRI TEHDİDİ
 
Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği yöneticileri, anmanın güvenliği için Sivas Valisi Davut Gül ile görüştü. Görüşmeye katılanlardan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Özgür Kaplan, Vali Gül'ün alan güvenliğini en üst seviyede sağlayacağına dair kendilerine bilgi verdiğini aktardı. Kaplan ayrıca, Vali'nin  kendilerine, "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu aktardı.