25 Eylül 2024 Çarşamba

Şırnak'ta çatışma: 4 asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ın Besta bölgesinde başlatılan askeri operasyonda askerler ve HPG'liler arasında çatışma çıktı, yaşamını yitiren asker sayısı 4'e yükseldi.

Şırnak'ın Besta bölgesinde başlatılan askeri operasyonda askerler ve HPG'liler arasında çatışma çıktığı öğrenildi. Çıkan çatışmalarda dört asker, bir kourucu yaşamını yitirdi, çok sayıda asker ise yaralandı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, bölgedeki çatışma hava destekli devam ediyor.

Yaralı askerlere müdahale etmek için Şırnak Devlet Hastanesi'nden 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı içerisinde bulunan Şırnak Askeri Hastanesi'ne çok sayıda doktorun sevk edildiği öğrenildi.

Şırnak Valiliği de yaptığı açıklamada, yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğunu belirtirken, kaç askerin yaralı olduğuna dair bilgi verilmedi. Valilik açıklamasında, bir HPG'linin de hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2 askerin yaşamını yitirdiğini, 1 asker ve 1 korucunun yaralandığını açıkladı. İlerleyen saatlerde iki askerin ve Cevher Kaçan isimli bir korucunun da yaşamını yitirdiği öğrenildi.