20 Eylül 2024 Cuma

Şırnak Hapishanesi'nde su ve hastaneye sevk sorunu

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'ndeki tutsakların sıcak su ve hastaneye sevk sorunu yaşadıkları belirtildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde siyasi tutsakların hak ihlallerine maruz kaldığı öğrenildi. Tutsaklar yaşadıkları sorunları avukatları aracılığıyla aktardı. Tutsaklardan Ahmet Üstün, "Revirde 'ayakkabınızı çıkartın içine bakacağız' diye dayatmada bulunuyorlar. Kabul etmedim. Bunun üzerine disiplin cezası verildi ve hastaneye götürülmüyorum" dedi.

Hasta tutsak Yıldırım Han, yemeklerin kötü olduğunu ve kendilerine sıcak su verilmediğini aktardı. Han, "Sıcak su hiçbir şekilde verilmiyor. Gardiyanlar keyfi olarak bize disiplin cezası kesiyorlar. Çok ciddi bir tecrit altındayız. Bu uygulamaların son bulmasını istiyoruz" dedi.

Mektuplarına el konulduğunu ifade eden tutsak Uğur Temel, "Koğuşumuza her seferinde baskın yapılıyor. Yapılan son baskında yastık kılıflarımıza, seccade ve battaniyeye el konuluyor. Cezaevinde sıcak su sorunu var. Haftada sadece 2 defa veriliyor. O da Salı ve Cuma günleri 20'şer dakikalığına duş alabiliyoruz. Gardiyanların üzerimizde çok ciddi bir baskısı var. Bize gelen mektuplara el koyarak yırtıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

'DÜŞMAN MUAMELESİ VAR'
Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan avukat Fadıl Tay, tutsakların her eşyasına el konulduğunu belirterek, "Tutukluların bu uygulamaya karşı ciddi bir tepkisi var. Ancak bu tepkiye karşı da çok ciddi bir düşman muamelesi var. Yaptığımız görüşmede bütün eşyalarına ve özel eşyalarına el konulduğunu aktardılar. Cezaevinde ciddi bir hak ihlalinin olduğunu gözlemledik" dedi.