4 Ekim 2024 Cuma

Silivri Hapishanesi'nde 5 tutsak açlık grevine başladı

Kırıkkale'den Silivri Hapishanesi'ne sürgün sevk edilen 5 tutsak baskılar nedeniyle açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Kırıkkale Hacılar F Tipi Hapishanesi'nden 3 Ekim'de Silivri 9 Nolu Hapishanesi'ne sürgün sevk edilen 8 tutsaktan 5'i açlık grevine başladı. 2 Aralık'ta süresiz açlık grevine başlayan İsa İpekli, Vahit Ufuk Yüksel, Nevzat İçem, Ömer Çelik ve Abdulstar Üzer baskılar son buluncaya kadar açlık grevini devam edeceklerini açıkladı.

'GÖKYÜZÜ DAHİ GÖRÜNMÜYOR'
İsa İpekli'nin kardeşi Zeynep İpekli, kardeşinin yaptıkları telefon görüşmesinde, yoğun hak ihlallerine uğradıklarını anlattığını söyledi. Arkadaşlarına suçsuz yere hücre cezası verildiğini aktaran İsa İpekli, "Sevk edildiğim günden bu yana hala battaniye ve yastıklarım gelmedi. Diğer eşyalarım da gelmedi. Kırıkkale Cezaevini aradığımız zaman gönderdiklerini söylüyorlar ama öyle bir şey yok. Bunun yanı sıra kargo paralarını bize ödetiyorlar. Biz burada tecrit altındayız" dedi. 

Tutsakların yan yana gelmesinin engellendiğini belirten İsa İpekli, havalandırmadan gökyüzünü bile doğru düzgün göremediklerini söyleyerek, suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

'TECRİT POLİTİKALARI SON BULSUN'
Zeynep İpekli, tutsaklara yönelik baskıları kabul etmediklerini söyleyerek, yıldırtma politikasına karşı 5 tutsağın açlık grevine başladığını hatırlattı.

Açlık grevine başlayan 5 tutsağın daha önce de bu eylemlere katıldığını ve halen sağlık sorunları yaşadıklarının bilgisini paylayan Zeynep İpekli, "Bundan dolayı sağlıklarından endişeliyiz. Bu konuda bir an önce Silivri'ye ses verilmesi gerekiyor. Bir an önce cezaevlerinde süren tecrit politikalarının son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.