22 Eylül 2024 Pazar

Şilili Müzisyen Laferte ödül töreninde polis şiddetini protesto etti

Müzisyen Mon Laferte, 20. Latin Grammy Töreni'nde Şili'de halka yönelik polis şiddetini protesto etti. 

Şili ve Meksika vatandaşı olan müzisyen Mon Laferte, ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen 20. Latin Grammy Töreni'nde kırmızı halıdan geçerken gazetecilere üzerindeki paltoyu indirerek poz verdi.

Mon Laferte'in göğsüne "Şili'de işkence yapıyorlar, tecavüz ediyorlar ve öldürüyorlar" yazdığı görüldü. Şarkıcı, burada çekilen fotoğrafını Twitter hesabından da paylaşarak, "Özgür ülkem için özgür bedenim" diye yazdı.

Evrensel'de yer alan habere göre Mon Lafarte, Latin Grammy töreninde bir de ödül aldı. En İyi Alternatif Müzik ödülüne layık görülen şarkıcı ödülünü alırken yaptığı konuşmada da çalışma arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra "Şilili bir müzisyen arkadaşının" kendisine okuması için verdiği ve ülkede yaşananları özetleyen sözleri okudu. Sözlerini, "Adalet gelene kadar mücadele durmayacak" diye bitiren Mon Lafarte salondan büyük alkış aldı.

Mon Lafarte, daha önce de sık sık Şili'de metro zamlarını protesto için başlayan ve polis şiddeti, OHAL ve ordunun sokaklara indirilmesi gibi hükümet politikaları karşısında kitleselleşerek birinci ayını dolduran eylemlere destek açıklamaları paylaşıyordu.