23 Eylül 2024 Pazartesi

Sibel Bulut Qamişlo'da anıldı

Rojavalı komünistler Qamişlo'da ölümsüzlüğünün 9. yılında Sibel Bulut'u (Sarya Özgür) andı. Anmada ölümsüzlerin ideallerine bağlılık sözü verildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Kobanê'de şehit düşen Sibel Bulut'u (Sarya Özgür) ölümsüzlüğünün 9. yılında Qamişlo'da andı. Sibel Bulut şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

'KOBANÊ DÜŞMEDİ AMA DAİŞ DÜŞTÜ'
Anmada komünistler adına Halid Baran konuştu. Sibel Bulut'un devrimcilik tarihini ve ölümsüzleştiği anı anlatan Baran, "Bütün vahşi güçlerin DAİŞ adı altında birleştiği dönemde faşist şef Erdoğan, 'Kobanê ha düştü ha düşecek' demişti. Kobanê düşmedi ama DAİŞ düştü. Tarihin kara sayfaları arasına atıldı" dedi.

Devrimci mücadelede yolun fedakarlık ve bedelle açıldığını kaydeden Baran, Sibel Bulut'un da bunu bildiğini, bu yüzden Kobanê savaşındayken verdiği röportajında "Biz buradayız, gitmiyoruz, gerekirse şehit de düşeriz" dediğini hatırlattı.

'AMAÇLARINI ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ'
O dönemde devrim ordusunun (YPG) önünün açılması gerektiğini ve Sibel Bulut'un sözünü tuttuğunu, şehit olduğunu belirten Baran şu ifadeleri kullandı: "Sarya yoldaş şüphesiz sözünü tuttu ve şehit oldu, biz de takipçisi olacağız. Amaçlarını zaferle taçlandıracağız."

Anma, katılımcıların şehitlere bağlılık sözleriyle sona erdi.