21 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF Beşiktaş'ta Cumartesi Anneleri eylemine çağrı yaptı

SGDF, Beşiktaş'ta dağıttığı bildiriyle Cumartesi Anneleri'nin yarın saat 12.00'da Galatasaray Meydanı'nda yapacağı 701. eyleme çağrı yaptı.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Cumartesi Anneleri'nin 701. eylemine Beşiktaş'ta dağıttığı bildirilerle çağrı yaptı.
 
Beşiktaş Kartal Meydanı'nda bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda, "Geçtiğimiz hafta 700. kez Galatasaray Meydanı'nda bulaşacak olan Cumartesi Anneleri'nin oturma eylemi yasaklandı. Henüz oturma başlamadan Cumartesi Anneleri işkence ve saldırılarla püskürtülmeye çalışıldı ama direnen Cumartesi Anneleri ve halk bu saldırı karşısında boyun eğmedi, TAksim sokakları kayıpların isimleriyle inledi" denildi.
 
AKP/Saray iktidarının hedef gösterdiği Hasan Ocak'ın yoldaşları, sosyalist gençler olarak bugüne kadar Cumartesi Anneleri'nin yanında olduklarını ve bundan sonra da kayıplar mücadelesi ve adalet mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan sosyalist gençler, "Başta gençlik olmak üzere, tüm emekçileri ve halklarımızı 1 eylül 12.00'da Galatasaray Meydanı'nda yapılacak olan 701. buluşmaya ve Cumartesi Anneleri'nin sesine ses katmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.