21 Eylül 2024 Cumartesi

Şevin Söğüt Bağcılar'da anıldı

TSK'nın Zap'a yönelik saldırısında ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) Bağcılar'da anıldı.
TSK'nın 17 Ağustos'ta Zap'a yönelik saldırısında ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) Bağcılar'da anıldı.
 
Saygı duruşuyla başlayan anmada ESP adına yapılan konuşma yapıldı. Şevin Söğüt, İrfan Gerçek ve HDP'nin geçmiş dönem melletvekili İbrahim Ayhan şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan ESP temsilcisi, "Faşizmin saldırılarını topyekun yoğunlaştırdığı zorlu bir süreçten geçiyoruz. Kavga sayısız alanda bedeller ödenerek devam ediyor. Şevin yoldaşımız bir dönem partimiz ESP saflarında yer almış, Türkiye ve Kürdistan topraklarında hem gençlik faaliyeti hem de parti faaliyeti yürütmüştür. 2016 yılında ise yüzünü özgür alanlara dönmüştür. Şevin yoldaş can feda bir biçimde birleşik devrimimizi savunma, kadın özgürlük mücadelesinin ve komutanlaşmanın iradeleşmiş hali olmuştur. O özellikle Suruç katliamının hesabını sorma bilinciyle sömürgeci faşist diktatörlüğün Güney Kürdistan'a saldırılarına karşı bir devrimcinin bulunduğu her alanı faşizme karşı savunma bilinciyle hareket etmiştir" diye belirtildi.
 
SKM adına yapılan konuşmada ise "Şevin, faşizmin saldırılarını yükselttiği bir dönemde kadın özgürlük mücadelemizde şehit düşmüştür. Onun ölümsüzleşmesi yolumuzu aydınlatacak, onun komutanlığının öğrettiği yolda ilerleyeceğiz. Söz veriyoruz" diye kaydedildi.
 
HDP adına yapılan konuşmada da "Şevin Söğütü saygıyla anıyoruz. Onun mücadelesi mücadelesini büyüteceğiz" denildi.