23 Eylül 2024 Pazartesi

'Şehit Sarya'yı eylemlerimizle yaşatacağız'

Kobanê direnişinde ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Sibel Bulut'un (Sarya Özgür) ismini taşıyan Şehit Sarya Sabotaj Birimi savaşçıları anma gerçekleştirdi, "Sarya gibi direneceğiz, söz veriyoruz eylemlerimizle adını yaşatacağız" dedi.

Şehit Sarya Sabotaj Birimi savaşçıları, IŞİD çetesine karşı verilen tarihi Kobanê direnişi esnasında 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen Sibel Bulut'u (Sarya Özgür) şehadetinin 7. yılında askeri törenle andı.

Askeri törende konuşan birim komutanlarından Azad Zilan, devrim savunmasında şehit düşen Sibel Bulut'un binlerce kadına ve gence büyük bir örnek yarattığını vurguladı. Bulut'u takip eden binlerce savaşçının Kobanê, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî direnişlerinde yer aldığını belirten Azad Zilan şu ifadeleri kullandı: "Biz, Sabotaj Birimi olarak talimatımızı Şehit Sarya'dan aldık. O talimat bize diyor ki, bu devrim emekle, kanla yaratıldı. Kan ve emekle savunuldu ve savunulacak. Şehit Sarya'nın şahsında tüm şehitlerimizin intikamını alacağız. Şehit Sarya sabotajcıydı, bizlerde O'nun yolunda kendimizi ilerletecek, ismini her zaman yüksekte tutacağız. Rojava devrimi Türk devletinin tehdidi altında. Tekrarlıyoruz, Türk devletinin tehdit ve saldırılarına karşı boyun eğmeyeceğiz."

Azad Zilan, Sibel Bulut'un anısını her daim yaşatacaklarını ve işgalci Türk devleti ve çetelerinden hesap soracaklarını vurguladı.

'SARYA GİBİ DİRENECEĞİZ'
Gerçekleştirdikleri yüzlerce eylem ile işgal güçlerine ağır kayıplar verdiren sabotaj birimi savaşçıları, Sibel Bulut'un ismini savaş cephelerinde yaşattıklarını belirtti. Şehit Sarya Sabotaj Birimi savaşçılarından Yasemin Rênas, DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratıldığı Kobanê direnişinin tüm Ortadoğu ve dünya halklarına umut ışığı olduğunu belirtti. Rênas "Onlarca genç kadın ve erkek savaşçı, Erdoğan'ın 'düştü düşecek' sözlerine rağmen yüzlerini Kobanê direnişine döndü ve kahramanca direnerek şehit düştü. Bu kahramanlık başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara büyük bir umut ışığı oldu. Komutanımız Sarya Özgür yoldaş da bir kadın komünist olarak bu kahramanların arasında yerini aldı. Partimizin Rojava'daki ilk kadın şehidi olarak tarihimize geçti" dedi.

Sibel Bulut'un Kobanê direnişi esnasında verdiği röportajını hatırlatan Rênas şunları vurguladı: "Yoldaşın çağrısı, tüm Türkiye ve Kürdistan halklarında yankısını buldu. Kobanê direndi ve düşmedi. Bu direniş, bugün de Rojava devrimi savunmasında devam ediyor. Yoldaşın 'devrimcinin işi devrim yapmaktır' sözü, devrimi savunarak ve büyüterek hayat buluyor. Türk devleti, Rojava devriminin kazanımlarını ve değerlerine saldırıyor. Bugün bizlere düşen görev, Şehit Sarya'nın bize gösterdiği yoldan direnişi büyütmek, onuru ve özgürlüğü savunmak ve sosyalizme ilerlemektir."

Birim savaşçılarından Brûsk Bahrareş, Bulut'un Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı başlatılan hamle esnasında ölümsüzleştiğini hatırlattı. Bahrareş, "Sarya yoldaş, bizlere büyük bir fedakarlık örneği yarattı. Biz, Şehit Sarya Sabotaj Birimi olarak yoldaşa söz veriyoruz. Askeri ve ideolojik eğitimlerde, eylemlerimizde yoldaşı hep yaşatacağız. Şehit Sarya'nın intikamını, Türk devleti ve çetelerinden alacağız. Bütün şehitlerimizin hesabını soracağız" dedi.

Sibel Bulut'un ideallerini zafere ulaştıracaklarının sözünü veren Rojhat Amanos da şehitlerin yolunun takipçisi olduklarını belirtti. Amanos şöyle konuştu: "Türk devleti her gün saldırıyor, bizler de bu saldırılara karşı Sarya gibi direneceğiz. Asla başımızı önlerinde eğmeyeceğiz. Söz veriyoruz ki, şehit Sarya'nın ve tüm şehitlerimizin intikamını alacağız. Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız."