30 Eylül 2024 Pazartesi

Şehit Aileleri: Saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz

Amûdê'de şehit aileleri işgal saldırılarına karşı basın açıklaması düzenledi. Aileler, işgal saldırılarına karşı ölümsüzleşenlere bağlı kalacaklarını belirterek asla geri adım atmayacaklarına söz verdi.

Amûdê'de Şehit Aileleri Meclisi işgal saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Seîd Perso Türk devletinin her gün SİHA'larla, tank ve toplarla Rojava topraklarına saldırdığını belirtti.

Perso, "Her ne kadar saldırı ve bombardıman olsa da hiç kimse halkımızın iradesini yok edemez. Savaşçılardan, gerilladan ve şehitlerden irade alıyoruz" dedi.

Şehit aileleri olarak şehitlerin izini takip edeceklerinin sözünü veren Perso şunları ifade etti, "Uluslararası güçler bu saldırılara ve suçlara göz yumuyor. Onlara 'Siz de bu saldırıların, teröristlerin ve Erdoğan'ın suç ortağısınız' diyoruz. 2019'da Girê Spî ve Serekaniyê'ye yönelik işgalin ardından ateşkes anlaşması imzalandı. Ancak anlaşmayı imzalayan devletler bu saldırılara karşı sesini çıkarmıyor. Bu tür saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz."

Seîd Perso "Topraklarımızda yaşayacağımıza, şehitlerimize bağlı kalacağımıza ve asla geri adım atmayacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Açıklama, "Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.