21 Eylül 2024 Cumartesi

Sedyeyle taşınan kadın hastanede yaşamını yitirdi

Kayseri'de ambulans verilmediği için yakınlarının sedye ile caddeye çıkardığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nin göğüs hastalıkları bölümündeki tedavisinin ardından 17 Ağustos Cuma günü taburcu edilen ve kardiyoloji bölümüne götürülmesi istenen KOAH hastası Naciye Törk'e, 'yatış' işleminin aynı gün yapılamayacağı söylendi.
 
Bunun üzerine yakınları, Törk'ü Develi'ye götürmek için ambulans talep etti. Bunun kabul edilmemesi üzerine sedyeyle hastane dışına çıkarıp caddeden kendi imkanlarıyla önce otoparka, sonra ilçeye götürmeye çalıştı. Görüntülerin basına yansımasının ardından hastane yönetimi Naciye Törk'ü Kardiyoloji Bölümü'ne yeniden yatırdı. Yönetim, hasta yakınlarını 'şov yapmak'la suçladı. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü de soruşturma başlattı.
 
ERÜ Kardiyoloji Bölümü'nde tedavi altında olan ve yoğun bakımda tutulan Törk, dün sabah saat 06.30 sıralarında sağlık durumu iyice ağırlaştı. Törk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.