20 Eylül 2024 Cuma

Savcılık ön raporu: Yangın elektrik kaynaklı

Kürdistan'da 15 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangına ilişkin hazırlanan ön raporda, DEDAŞ'ın "anız yangını" iddiası yalanlandı. Yangının elektrik kaynaklı olduğu tespitinin yer aldığı ön raporun detaylarının önümüzdeki günlerde hazırlanacağı duyuruldu. 

Diyarbakır ve Mardin arasında meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangınla ilgili ön rapor hazırlandı. DEDAŞ'ın "anız yangını" olduğunu ve devletin müdahale etmediği yangına ilişkin görgü tanıkları ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporu, yangının elektrik hatlarından kaynaklandığını işaret etti. Yangının elektrik kaynaklı olduğu bilgisi Diyarbakır Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamındaki ön rapora da yansıdı.

Köylülerin ve görgü tanıklarının ifadesi ile elde edilen deliller kapsamında Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yangın felaketiyle ilgili ön rapor hazırlandı. Raporda, yangının elektrikli kaynaklı olduğu tespitine yer verildi. Genişletildiği duyurulan soruşturma kapsamında, detaylı raporun ilgili kurumlar da dinlendikten sonra önümüzdeki günlerde hazırlanacağı belirtildi.