30 Eylül 2024 Pazartesi

'Savaştan vazgeçin ve Kürtlerin statüsünü tanıyın'

DBP, Erzurum ve Ağrı'da halkla konuştu. Erzurum'da halk şölenine katılan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, iktidarın savaş politikalarına karşı Kürt halkının tek vücut direnmeye devam edeceğini söyledi. Ağrı'da DBP il örgütü açılışında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise Kürt halkının özgürlük için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu vurguladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Erzurum ve Ağrı'da halkla buluştu.

AYDENİZ: İKTİDAR GÜCÜNÜ SÖMÜRGECİ POLİTİKALARDAN ALIYOR
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Erzurum'un Tekman ilçesinde "Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük" şiarıyla düzenlenen halk şölenine katıldı. DTK, DBP ve HDP'nin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi ve yüzlerce kişinin katıldığı şölen, halaylarla başladı.

Şölende konuşan Aydeniz, Kürt halkının her zaman özgürlüğü, toprağı, dili ve kültürü için mücadele ettiğini belirterek, 15 Ağustos'u kutladı. Kürt halkının önünde bir varlık yokluk mücadelesi olduğunu vurgulayan Aydeniz, "AKP-MHP iktidarı dört parçada Kürt halkını yok etmek üzerine bir politika yürütüyor. Savaşla ayakta kalmaya çalışan bu iktidar, gücünü sömürgeci politikalardan alıyor" dedi.

'KÜRT HALKI SALDIRILARA GEÇİT VERMEYECEK'
Kürt halkının iktidarın saldırılarına geçit vermeyeceğinin altını çizen Aydeniz, iktidarın sadece bombalarla değil kimyasal silahlarla da Mexmur ve Şengal'de saldırılarını şiddetlendirdiğini kaydetti ve uluslararası kamuoyunun bu saldırılara karşı sessizliğine tepki gösterdi.

'SESSİZ KALANLAR ROJAVA'YA SALDIRILARA ORTAKTIR'
Aydeniz, iktidarın şimdi yeni saldırı planlarıyla Rojava'ya yöneldiğine dikkat çekerek, "Bu saldırıya sessiz kalan herkes bunun ortağı olacaktır" ifadelerini kullandı. AKP-MHP iktidarının Rojava'yı çetelere teslim etmek ve IŞİD'i diriltmek istediğini dile getiren Aydeniz, şöyle devam etti: "Kürtler, Kobanê'de nasıl direndiyse yine bu saldırılara karşı tek bir güç olarak direnecektir. Kürtleri statüsüz bırakmak isteyenlere sesleniyoruz; bunu başaramayacaksınız ve Kürtler mücadelelerine ara vermeden sonuna kadar savunacaktır. Bu savaştan vazgeçin ve Kürtlerin statüsünü tanıyın."

Hapishanelerde yaşanan katliamlara dikkat çeken Aydeniz, iktidarın bu ölümlerin baş sorumlusu olduğunu belirtti. İmralı'da başlayan tecridin her yere yayıldığını söyleyen Aydeniz, "Çözüm; tecrit, kayyum ve öldürme değildir. Bu zulümle hiçbir sorun çözülmez. Çözüm; sayın Öcalan'dır" dedi.

ÖZTÜRK: KÜRT HALKI DİMDİK AYAKTA
Ağrı'da DBP İl Örgütü binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk'ün yanı sıra HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Abdullah Koç ve Ağrı halkı katıldı. Açılışta konuşan Berdan Öztürk, AKP-MHP iktidarının tüm planlarının Kürt halkını diz çöktürmek üzerine kurduğunu ifade ederek, iktidarın bütün planlarına karşı Kürtlerin dimdik ayakta olduğunu, iktidarın ise diz çöktüğünü söyledi.

Kürt halkının duruşunun Diyarbakır zindanında direnen Mazlum Doğan ve yoldaşlarından bu yana değişmediğini vurgulayan Öztürk, "Büyüyerek, özgürleşene dek de bu devam edecek. Bunun bedeli ne ise vermeye de hazırız" ifadelerini kullandı.

Sadece Kürdistan'ın değil Türkiye'nin sorunlarının çözümünün PKK lideri Abdullah Öcalan'dan geçtiğine işaret eden Öztürk, Kürt halkına eşit ve özgür bir yaşamı birlikte inşa etme çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından DBP binasının açılışı gerçekleştirildi.