25 Eylül 2024 Çarşamba

Savaşın durmasını isteyen tutsaklara hücre cezası

Şakran Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik savaşın son bulması için Adalet Bakanlığı'na dilekçe gönderen 54 tutsak hakkında, hücre cezası verildi. 

İzmir Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kapalı Hapishanesi'nde kalan 54 tutsağa, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgalin durdurulması için Adalet Bakanlığı'na gönderdikleri dilekçe gerekçe gösterilerek hücre cezası verildi. 

Tutsaklar, 14 Ekim tarihinde Adalet Bakanlığı'na işgalin durdurulması ve Kürt halkına karşı soykırımcı uygulamaların son verilmesi için bir dilekçe göndermişti. 

İzmir 3 Nolu T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü, dilekçeyi gerekçe göstererek tutsaklar hakkında "örgüt propagandası" iddiasıyla disiplin soruşturması başlattı.

İzmir 3 Nolu T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı, 24 Ekim tarihinde verdiği kararda, tutukluların dilekçelerinde "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini soykırım yaptığı söyledikleri, örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla imza veren tutuklular hakkında 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 44'üncü Maddesinin 3'üncü Fıkrasının 1'inci bendi gereğince "suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak ve yaptırmak" iddiasıyla 11 gün hücreye koyma disiplin cezası ile cezalandırılması talebini oy birliğiyle kabul etti.