20 Eylül 2024 Cuma

Sarıgazi'de kayyum darbesine karşı yürüyüş

Hakkari'deki kayyum darbesine karşı Sarıgazi'de trafiği keserek yürüyen kitle, polis saldırısına sloganlarla direnerek yanıt verdi. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari'de halk iradesinin kayyumlarla gasp edilmesine karşı Sarıgazi'de bulunan Demokrasi Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemden saatler önce Sarıgazi Mahallesi TOMA, "akrep" denilen zırhlı araçlar ve yüzlerce polisle ablukaya alındı.

"Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" pankartıyla aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek'in de bulunduğu çok sayıda kişi caddeyi trafiğe keserek yürüyüşü başlattı.

"Biji berxwedana Colemêrg", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Eylemin kaymakamlık tarafından yasaklandığını belirten polislere Cengiz Çiçek tepki gösterdi.

Polis kitleyi ablukaya alarak slogan atmamaları yönünde tehdit etti. Polisin tehdidine kitle slogan ve zılgıtlarla yanıt verirken, ablukadaki kitleye plastik mermi sıkıldı ve işkence yapıldı.

Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınırken, etrafta bulunan halk ve esnaflar yuhalayarak işkenceye tepki gösterdi. Basın emekçileri ise uzaklaştırılarak görüntü almaları engellendi.