4 Ekim 2024 Cuma

Sarayın sözcüsü Yeni Akit'e gazetecilerden tepki

Saray medyası, intihar ettiği öne sürülen siyasi tutsak Garibe Gezer'in ölümüne sevinirken, devlet katliamını da sahiplenmiş oldu. Sarayın en has sözcülerinden Yeni Akit'in, "HDP'liler yasta, devlet hedefte! Cezaevinde beslenen bir terörist daha öldü" başlıklı haberine gazeteci ve yazarlar tepki gösterdi.

Saray medyası, Kandıra Hapishanesi'nde gardiyanların tecavüz saldırısına ve işkencesine maruz kalan, aylardır tek kişilik hücrede tutulan siyasi tutsak Garibe Gezer'in ölümünden duyduğu sevinci haberlerine yansıttı.

Sarayın has sözcülerinden Yeni Akit, "HDP'liler yasta, devlet hedefte! Cezaevinde beslenen bir terörist daha öldü" başlığıyla Garibe Gezer'in tecavüz ve işkence saldırısını meşrulaştırmaya çalıştı. Gezer'in devlet tarafından katledildiğinin kanıtı niteliğindeki Yeni Akit'in haberine çok sayıda insan tepki gösterdi.

Akit'in haberine gazeteci ve yazarlar sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi, "Sizinle helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" dedi.

Ergün Babahan: Sizinle helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız.

Fehim Işık: Yeni Akit'in bu haberini saklayın. Geçmişte Sri Lanka modeli ile Kürt soykırımını tamamlamayı önerenlere, bugün mağdur olduklarında yüreğimize taş basıp sahip çıktık. Çünkü insandık, vicdan sahibiydik. Mağdura vuramazdık. Ama and olsun bunlar için yüreğimize taş basmayacağız.

Hayri Tunç: Siz bunları unutacağımızı mı sanıyorsunuz... Hiçbir kötülüğünüzü unutmadık, bunu da unutmayacağız. Aman dilediğinizde gözünüze sokacağız bunları.
 
Cahit Mervan: O gün geldiğinde, ki çok yakın, Boris Vian'ın dediği gibi Mezarlarınıza Tüküreceğiz.
 
Amed Dicle: Siz tepeden tırnağa kötülüksünüz, alçaksınız, insan değilsiniz. Ve bu barbarlığınızın hesabını elbette soracağız...
 
İshak Karakaş: Bu gazete şunu demek istiyor. Tecrit uyguladık, işkence yaptık, tecavüz ettik ve katlettik.
 
Veli Saçılık: Kenan Evren'in çocuğu Akit.
 
Said Sefa: Kalbimi acıtan ağrı, beynimi patlatacak bir öfkeye dönüştü. Bunu yazan, onaylayan, yayınlayan, yayınlatanlar her kimseniz elleriniz kurusun, aldığınız ahlar burnunuzdan gelsin. Canavarlık bu, başka bir şey değil olamaz. Tüh sizin suratınıza @yeniakit