20 Eylül 2024 Cuma

Sarayın kalemşoru Yeni Şafak Diyarbakır Belediyesini hedef aldı

Hakkari Belediyesine saray darbesi yapılarak Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasının ardından sarayın kalemşorları Diyarbakır Belediyesini hedef aldı. Yeni Şafak gazetesi "Kandil Diyarbakır'a kayyum atamış" başlıklı haberiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasının zeminini yaratmaya çalıştı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ı memnu hakkını gasp ederek görevden almaya kalkarak kayyum darbesi provası yapan AKP-MHP iktidarı, halkın direnişi sonrası geri adım attı. Hilvan'da yenilenen seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayının yeniden seçilmesinin hemen ardından Hakkari Belediyesine kayyum darbesi yapıldı. Şimdi de sarayın kalemşorları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum darbesi yapılmasının zeminini yaratmaya çalışıyor.

Yeni Şafak gazetesinde Aybike Eroğlu imzalı, "Kandil Diyarbakır'a kayyum atamış" başlıklı haberde, eşbaşkanlık sistemi hedef alındı. "Terör örgütü PKK, ‘eşbaşkan' sistemiyle yönetilen DEM Partili belediyelerden Diyarbakır'da paralel yönetim oluşturdu" denilen haberde, belediye eşbaşkanları ve belediye yönetiminde yer alanlar hedef alındı.

Sarayın yargısı eliyle Kürtlerin, devrimcilerin, demokratların birçoğu hakkında soruşturma yürütülüp, gözaltı, tutuklama saldırıları yapılırken, açılan bu davalar belediyelerin hedef alınmasının gerekçesi yapılmak isteniyor. Sarayın kalemşoru Yeni Şafak, PKK'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gölge yönetim atadığını öne sürerek, eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun'un bu kişilerden talimat aldığını iddia etti. Daire başkanlarından Halime Bayram'ı hakkındaki süren davayı bahane ederek PKK'nin belediyedeki "komiser"i ilan eden Yeni Şafak, Genel Sekreter KHK'li Emrullah Gördük'ün de Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Nesih Aktepe'nin içinde bulunduğu bir heyetten talimat aldığını öne sürerek, oda yönetimini de hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimini bahane ederek yasadışı biçimde çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) dayanarak ihraç ettiği kişilerin belediye yönetiminde yer aldığını söyleyerek hepsini "terörist" ilan eden Yeni Şafak'ın hedefe aldıkları arasında geçtiğimiz yıl gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra beraat eden Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz'ı da hedef aldı. Yeni Şafak yalan haberinde Yılmaz'ın PKK istihbaratına çalıştığını da iddia etti.

Yalan haberde hızını alamayan Yeni Şafak, KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen yönetimini de hedef aldı. Devletin çeşitli birimlerinde çalışanlar fişlenerek, çok sayıda kişi KHK'lerle görevden alınırken, fişleme uzmanlarının kalemşoru Yeni Şafak, PKK'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalışanları fişlediğini öne sürerek, PKK ile ilişkili olmayanların işten atıldığını öne sürdü. Yeni Şafak bu haberiyle sadece belediye yönetimini değil belediyede çalışan herkesin PKK ile ilişkili olduğunu iddia etme aymazlığında bulundu.

Hakkari Belediyesinden sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum darbesi yapılmasının hazırlığının işareti olan Yeni Şafak'ta gazetesindeki haberde, hiçbir somut veriye dayanmadan pek çok yalan bilgi yer aldı.