30 Eylül 2024 Pazartesi

Sancar Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'la görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'la Ankara'da görüşen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarın iç ve dış politikada çözümsüzlük ısrarını sınır ötesi operasyonlar ve HDP'ye dönük saldırılarla devam ettirdiğini kaydederek, bu bağlamda Almanya'nın dış politikasında demokratik değerlere dayanmasının önemini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüştü. Ankara'da gerçekleşen görüşmede Sancar'a HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun eşlik ederken, Baerbock'a Federal Alman Parlamentosu'nun siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yarım saat süren görüşmede HDP'ye dönük kapatma davası, Kobanê davası, hapishanelerde rehin tutulan hasta tutsaklar ve HDP'li siyasetçilerin durumu, Irak Kürdistan Bölgesi'ne dönük askeri operasyonlar ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik askeri ‎operasyon ihtimaline dair görüş alışverişinde bulunuldu. 

HDP'ye dönük kapatma davası ve işgal operasyonlarının sürekli devam etmesinin Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikasından kaynaklandığını vurgulayan Sancar, çözümsüzlüğün sürmesi durumunda iktidarın iç ve dış politikada istismar alanlarını kullanarak savaş politikalarına devam edeceğini kaydetti.

İktidarın sınır ötesi operasyonlar için öne sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını belirten Sancar, önlemez bir şekilde destek kaybeden iktidarın iç politikayı işgal operasyonlarıyla kendi lehine dizayn etmeye çalıştığını dile getirdi.

Sancar, ayrıca ‎Almanya'nın dış politikasının demokratik değerlere dayanmasının ve bölgesel ve küresel barışı hedeflemesinin bu açıdan çok önemli olduğunu Baerbock'la paylaştı.