21 Eylül 2024 Cumartesi

Samsun'dan havalimanı işçilerine destek açıklaması

HDP Samsun İl Örgütü, İstanbul 3. havalimanı işçilerinin kötü çalışma ve yaşam koşullarına karşı iş bırakma eylemine gözaltı saldırısıyla karşılık verilmesine tepki göstererek, işçilere destek açıklaması yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü, İstanbul 3. havalimanı işçilerinin kötü çalışma ve yaşam koşullarına karşı iş bırakma eylemine gözaltı saldırısıyla karşılık verilmesine tepki göstererek, işçilere destek açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasına EMEP, PSAKD ve Halkevleri de katıldı. Burada yapılan açıklamada, İstanbul'da yapılmakta olan 3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler üst üste yaşanan iş cinayetlerine ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacı ile iş bırakma eylemi başlattığını ve bu isyanın gözaltı saldırısıyla karşılık bulduğu ifade edildi.
 
Açıklamada, "Geçtiğimiz yıl metalurji işçilerinin direnişi ile başlayan; patronlara karşı mücadelesi bu yaz sıcağında, Bolu'daki Barilla işçilerinin, Bartın/Amasra'daki Hema işçilerinin, Gebze'deti ZF Sachs işçilerinin ve daha birçok yerdeki işçi direnişleri ile havaaları ve Cargill işçilerinin direniş ve mücadeleleri patronların yüreğine korku salıyor" diye belirtti.
 
Açıklamada, HDP olarak her zaman işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin, kadınların yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.