6 Ekim 2024 Pazar

Samsun'da kirli ittifaka karşı ortak mücadele çağrısı

Çete lideri Sedat Peker'in itiraf/ifşalarıyla devlet-siyaset-mafya ilişkisine ilişkin basın açıklaması yapan Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, kirli ittifaka karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, çete lideri Sedat Peker'in itiraf/ifşalarıyla bir kez daha gündeme gelen devlet-siyaset-mafya ilişkisine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Süleymaniye Geçidinde yapılan eylemde "Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakıyla mücadeleye" pankartı açıldı. Basın açıklamasını okuyah Betül Aksu, "Siyasi cinayetlerden dünyanın her tarafına uzanan uyuşturucu ve benzeri kirli ticaret ağlarına, telaffuzu güç rakamlara ulaşan yolsuzluk çarkına ilişkin ifşalar, bu ifşalar karşısında söylenen yalanlar, suskunlukla geçiştirme ve üzerini örtme çabaları devletin kurumlarıyla içinde, hatta merkezinde bulunduğu bir suç örgütlenmesiyle karşı karşıya olduğumuzu tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır" dedi.

Türkiye'de demokrasinin ve özgürlüklerin tamamen tasfiye edilmesi, Kürt sorununda çözümsüzlük, çıkar çetelerinin halklara karşı işlediği suçlar, kamu kaynaklarının, yeraltı ve yerüstü varlıkların, doğanın talanı ve yerli, yabancı tekellerin yağmasına kalkan olma, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri, yolsuzluk ve rüşvet bu ülkeyi yönetenler açısından istisna olmadığını kural haline getirildiğini ifade eden Aksu, "Siyasi çıkarları için milliyetçiliği örtü olarak kullananlar, emekçilerin alın terine ve halkların geleceğine el koymayı meşrulaştırmaya çalışmaktadır" diye kaydetti.

Kirli ittifakların, talan, ölüm ve gasp düzeni siyasallaşmış yargı ve iktidara bağlı işleyen hukuk sistemi tarafından bizzat korunduğu ve kollandığını söyleyen Aksu, "Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halkları nefes alamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Aksu "Bizler bu ülkenin emekten, ezilenlerden, yoksullardan, dışlanmaya çalışılan kesimlerinden yana olan Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu kirli ittifaka karşı ortak mücadele etme çağrısı yapıyoruz. Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı, sorumlular halkın önünde hesap vermelidir" diye konuştu.