6 Ekim 2024 Pazar

Samsun'da İkizdere'yle dayanışma eylemi

İkizdere köylülerinini direnişiyle dayanışma eylemi yapan SAMÇEP, doğa katliamlarına karşı mücadele edeceklerini belirtti. 

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), AKP'li Cengiz Holding'in taş ocağı projesine karşı yaşam alanları için direnen İkizdere köylüleriyle dayanışma eylemi yaptı. Taş ocağı projelerine karşı dövizlerin taşındığı eylemin basın metnini SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ okudu .

Özdağ, deniz dolgusu yapmak üzere taş temin etmek için Samsun'un akciğerleri olarak bilinen Kocadağ'ın, Kavak Bekdemir, Köseli ve Karapınar gibi köylerin kırsalının yok edildiğini hatırlattı. 

Özdağ, "İkizdere Vadisi'nde ülkenin gündemine oturmuş yaklaşık bir aydır devam eden büyük bir direnişin var. Direnişin en önünde yer alan kadınlar yaşam alanlarını savunarak, geçim kaynaklarını, arı kovanlarını, organik çay bahçelerini korumak için mücadele etmektedir. Kolluk kuvvetleri ise Cengiz İnşaat'ın özel güvenlik birimi gibi davranarak direnişe çok sert müdahale etmekte, direnişin en önünde yer alan kadınlara gözaltı, darp, biber gazı, hakaret, tehdit ile baskılamaya çalışmaktadırlar" dedi. 

SAMÇEP'in tüm bileşenleri ile İkizderelilerin yanında olduklarını kaydeden Özdağ, "Tüm emek ve demokrasi örgütlerimizi, yaşam savunucularını, doğaya ve insana duyarlı herkesi, yaşama hakları zorla ellerinden alınmaya çalışılan İkizderelilerin yanında olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.