23 Eylül 2024 Pazartesi

Saldırılara karşı halk sokağa döküldü: Direnişimizi yenemezsiniz

Gerilla karşısında yenilgiyi hazmedemeyen işgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'de sivil yerleşim alanlarını hedef alarak bombarmanı sürdürüyor. Saldırılara karşı sokaklara dökülen Kuzey ve Doğu Suriye halkları, saldırıları boşa çıkaracaklarını kazanacaklarını kaydetti. Gerillanın meşru direnişini selamlayan halk, Türk devletini "Direnişimizi yenemezsiniz" diye uyardı.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları çok sayıda kentte kadınların ve gençlerin öncülüğünde protesto edildi. Eylemlerde, işgal saldırılarına karşı durulacağı ve mücadeleden vazgeçilmeyeceği kaydedilirken, kamuoyuna da ses çıkarma çağrısı yapıldı.

TEBQA
Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi, kent merkezinden El Sani Mahallesi'ndeki kavşağa yürüdü. Burada açıklama yapan Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mazlum Omar, saldırıların amacının halkın huzur ve güvenliğini bozmak olduğuna dikkat çekti. Mazlum Omar, "Bölgeye barış sağlanana ve bölgenin güvenliği sağlanana kadar projemizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

HALEP
Halep'in Şêxmeqsud ilçesinde Şehit Aileleri Meclisi Kadın Meclisi, binası önünde yaptığı açıklamayla işgal saldırılarını protesto etti. Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Demokratik projemizi sonuna kadar savunacağız. İşgal saldırılarına da karşı duracağız. Şehitlerimizin ve önder Abdullah Öcalan'ın yolundan gideceğimize söz veriyoruz.

REQA
Reqa Demokratik Sivil Yönetimi Sağlık Komitesi, işgalci Türk devletinin enerji merkezleri, hizmet fabrikaları ve sağlık merkezlerine yönelik saldırılarını protesto etti. Komite, insani kuruluşlara işgalci Türk devletinin her gün işlediği insanlık dışı suçlar karşısında sessiz kalma çağrısında bulundu.

DİRBÊSİYÊ
Genç Kadınlar Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi, Hesekê'nın Dirbêsiyê ilçesinde saldırıları protesto etti. Jina Azad Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Gardinya Dörtyolu'na kadar sürdü.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Eliza Hiso, özgürlük düşmanı işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirti. Halkın saldırılara karşı direndiğini anlatan Eliza Hiso, gençlere mücadele çağrısında bulundu.

QAMİSLO
Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Qamişlo'da düzenlediği meşaleli yürüyüşle işgal saldırılarını protesto etti. El Şark Dörtyolu'na kadar meşalelerle yürüyen gençler, daha sonra açıklama yaptı. Gençler, işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşenlerin posterlerini taşıdı.

Açıklama yapan Genç Kadınlar Birliği üyesi Rozil El Eli, "Gençler olarak, 19 Temmuz devriminin kazanımlarına yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz. İşgalci Türk devletinin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz. İşgale karşı direnişimizi büyüteceğiz ve sonunda zafer bizim olacak. HPG ve YJA Star gerillalarının dağlardaki direnişlerini selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

TİRBESPİYÊ
Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği'nin çağrısıyla çok  sayıda kişi Cizre Kantonu'nun Tirbespiyê ilçesinde HPG'nin direnişini desteklemek ve işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına tepki göstermek için alanlara aktı.

Tirbespiyê'nin tüm sokaklarını Önder Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyarak dolaşan gençler, "Bijî  Serok Apo" ve "Bijî berxwedana gerilla" sloganlarını attı.

Tirbespiyê Halk Belediyesi binası önünde yapılan açıklamada Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yürütme üyesi Kîwan Kenan, "Tüm gençler adına gerillayı selamlıyoruz. Gerilla, işgalci Türk ordusuna karşı başarılı eylemler gerçekleştirdi ve tüm gücümüzle gerillayı destekliyoruz" dedi.

Eylem, "Bijî berxwedana gerilla" sloganlarıyla sona erdi.

AMÛDÊ
Amûdê ilçesinde bulunan zeytin fabrikası işgalci Türk devleti tarafından bombalandı. Amudê Halk İnisiyatifi, saldırıları protesto etmek için zeytin fabrikasının önünde çadır kurdu.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Muhemed Çoli, "İşgalci Türk devletinin sivil ve hizmet kurumlarını hedef almasının sebebi bellidir. Ama hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Çünkü halkımızın ve bölgemizin kazanımlarını koruyacağız. Saldırılara karşı direnişimizi büyüteceğiz" dedi.

ŞEHBA
Şehba'da çok sayıda kişinin katılımıyla eylelm gerçekleşti. Söz alanlar halk direnişini büyüteceklerini ve saldırıları yenilgiye uğrtacaklarının alıtnı çizdi. İşgalci Türk devletine ise şu uyarı yapıldı: "Direnişimizi yenemezsiniz!"