22 Eylül 2024 Pazar

Sağcı muhaliflerden Morales yanlısı kadın belediye başkanına işkence

Devlet Başkanı Morales'in seçim zaferinin ilan edilmesinin ardından Morales karşıtları, iktidar yanlısı bir kadın belediye başkanını kaçırdı. Belediye başkanının saçları kesildi, çıplak ayakla sokakta gezdirilerek işkence yapıldı.

Latin Amerika ülkesi Bolivya'yı 2006'dan beri yöneten Evo Morales'in 20 Ekim 2019 seçimini de kazandığının açıklanmasının ardından sağcı muhalefetin başlattığı protestolar devam ediyor. Sağcılar, Morales yanlısı kadın belediye başkanı kaçırılıp sokak ortasında işkence yaptı.

Sputnik'in aktardığına göre Bolivya'nın ortalarındaki Cochabamba eyaletinin Vinto kasabasında bir köprüyü trafiğe kapatan protestocular, Morales yanlılarıyla girilen çatışmalarda iki muhalefet yanlısının öldürüldüğü söylentisi üzerine belediye meclisine yürüyüşe geçti. 

İktidar partisi Mas'tan belediye başkanı Patricia Arce'yi kendi kurdukları barikatları yıkmak için Morales yanlılarını otobüslerle kasabaya taşımakla suçlayan protestocular, iddia edilen iki ölümden de kadın yerel yöneticiyi sorumlu tuttu. 

Bu arada ölümlerden biri teyit edilirken, maskeli erkekler Arce'yi kaçırıp "Katil, katil" diye bağırarak sokaklarda çıplak ayak sürükledi.

Köprüye kadar yürüttükleri ve orada diz çöktürdükleri kadın başkanın saçlarını kesip üzerine kırmızı boya döken sağcı eylemciler, Arce'yi istifa mektubu imzalamaya da zorladı. Arce daha sonra polise teslim edildi.

Çatışmalarda ölen kişinin kimliği, 20 yaşındaki öğrenci Limbert Guzmán Vasquez olarak duyuruldu. Doktorlar, Guzmán Vasquez'in patlayıcı cisim isabet eden kafatasının kırıldığını söyledi. Bu, 20 Ekim'de çatışmaların patlak vermesinden beri ölen üçüncü kişi olarak kayda geçti.