23 Eylül 2024 Pazartesi

Sêmalka eyleminde KDP'nin işbirlikçi politikasına tepki

KDP'nin saldırısında yaşamını yitiren gerillaların cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi üzerine başlayan nöbet eylemi 69'uncu gününde. Sêmalka'da nöbet eylemini sürdüren aileleri ziyaret eden Cizre Bölgesi Kültür Komitesi üyeleri, KDP'ye Türk devleti ile işbirliği yapmaktan vazgeçme ve ulusal birlik için çalışma çağrısı yaptı.

KDP'nin saldırısında öldürülen çocuklarının cenazelerini isteyen ailelerin Sêmalka sınır kapısındaki nöbet eylemi 69'uncu gününü geride bıraktı.

Cizre Bölgesi Kültür Komitesi üyelerinin ziyaret ettiği aileler, eylem alanından sınıra doğru yürüyüş yaptı. Sloganlarla sınırda toplanan kitle adına Cizre Bölgesi Kültür Komitesi Üyesi Keder Hisên konuştu.

KDP'nin gerillaya yönelik saldırısı ve Türk devletiyle işbirliğine tepki gösteren Keder Hisên, Kürt ulusal birliği çağrısı yaptı.

Türk devletinin Şengal'deki saldırılarına da değinen Keder Hisên, "Hiç şüphesiz ki bu saldırıları Mesut ve Neçirvan Barzani'nin başını çektiği KDP'nin işbirliğiyle oluyor. Kürt halkı olarak tüm bunlara karşı dikkatli olmalıyız" dedi.