23 Eylül 2024 Pazartesi

Rusya'dan bir heyet Barzani ile görüştü

KDP Lideri Mesud Barzani, bir araya geldiği Rus heyetine, Suriye'de Kürt halkının geleceği hakkında duyduğu endişeler ile Kürt sorununun çözümü konusundaki görüş ve önerilerini iletti. 

KDP Lideri Mesud Barzani, Erbil'in Selahaddin ilçesinde aralarında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'un da bulunduğu heyetle bir araya geldi. Görüşmede Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi Maksim Maksimov, Rusya'nın Erbil Başkonsolosu Oleg Levin'nin yanı sıra bir grup Rus diplomat ile Gazprom şirketi temsilcileri de hazır bulundu.

Federe Kürdistan Bölgesi'nin Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasında önemli bir role sahip olduğunu belirten Bogdanov, ülkesinin iki taraf arasındaki ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti.

Kürdistan ve Rus halkı arasındaki kadim dostluk ilişkilerine değinen Barzani, bu ilişkinin daha da ileriye götürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Barzani, Suriye'de Kürt halkının geleceği konusunda duyduğu endişeleri ve bu ülkede Kürt sorununun çözümü konusundaki görüş ve önerilerini de iletti.