24 Eylül 2024 Salı

Rus uçakları işgal altındaki Efrîn'in köylerini bombaladı

Rusya'ya ait savaş uçakları Efrîn Şerewa'da Türkiye işgali altında bulunan Basile ve Beradê köylerindeki ÖSO çetelerinin noktalarını vururken Türk devleti askerlerinin bir kısmını Basilê köyünden çekti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 29 Eylül'de Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme öncesi İdlib gerginliği tırmandı. Rus savaş uçakları son günlerde İdlib Cebel Zaviye, İdlib'in güneyi ve Lazkiye kırsalında Türkiye'nin desteklediği çeteleri hedef alırken 2 gündür Efrin Şerewa'ya da hava saldırısı gerçekleştiriyor.

Rus uçakları dünden bu yana Türk devletinin ve desteklediği ÖSO çetesinin işgali altında bulunan Efrin Şerewa'yı vuruyor. Basile köyüne 4-5 hava saldırısı gerçekleştirdi. Rusya tarafından son olarak bu sabah 06.30'da uçaklarla vurulan Basile köyünde Türk devletine ait en az bir üs ile Cephe Şamiye ve Hamza Tümeni çete gruplarına ait noktalar bulunuyor.

Rus savaş uçakları bu sabah 09.30 sularında ise Efrin Şerewa'nın Beradê köyüne de iki ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu köyde Basile gibi 3,5 yıldır Türk devleti ve çetelerinin işgali altında.

Yerel kaynaklar Rus uçaklarının Basilê köyünde Türk üssünü değil çete gruplarının noktalarını hedef aldığını belirterek Türk devletinin hava saldırıları ardından askerlerinin bir kısmını köyden çektiğini ifade ediyorlar.

Basilê ve Beradê köylerine yapılan saldırılar konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamazken bu köylerdeki ÖSO çetelerinin alarm durumunda olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Basilê ve Bêradê köyleri Türk devleti tarafından işgal edilen Efrin'in özerk yönetim alanlarına sınır. Türkiye birkaç ay önce bu bölgelere bir kısım Heyet Tahrir Şam (HTŞ) çetesini de kaydırmıştı.