23 Eylül 2024 Pazartesi

Rus uçakları İdlib'i vurdu: 5 asker yaşamını yitirdi - Yenilendi

Suriye ordusunun İdlib'de yürüttüğü operasyonlara havadan destek veren Rusya, Türkiye'nin üs kurmaya çalıştığı Taftanaz Havaalanını bombalaması üzerine 5 askerin yaşamını yitirdiğ 5'inin de yaralandığı bildirildi.

Suriye ordusunu İdlib'de yürüttüğü operasyonlara havadan destek veren Rusya, Türkiye'nin üs kurmaya çalıştığı Taftanaz Havaalanını bombaladı. Bombalama sonucu 5 askerin öldüğü 5'nin ise yaralandığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, yoğun top atışı üzerine yaşamını yitiren asker sayısının 5 olduğunu duyurdu.

Askerlerin isimleri şöyle: 

Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak, Uzman Onbaşı Enes Alper, Davut Özcan ve ibrahim Albayrak.

Açıklamanın devamında, "Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz" denildi.

İdlip'te geçtiğimiz günlerde de 8 asker yaşamını yitirmişti.