23 Eylül 2024 Pazartesi

Rus halkı 'Savaşa hayır' demeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı 19. gününe girerken, Rus halkı pek çok kentte savaş karşıtı eylemlerine devam ediyor. Rusya'da ülke çapındaki eylemlerde 24 Şubat'tan bu yana gözaltı sayısı 14 bini aştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı sonrası dünya çapında pek çok kentte savaş karşıtı eylemler düzenlenirken, Rus halkı da ülkenin dört bir yanında "Savaşa hayır" demeye devam ediyor. Başkent Moskova dahil olmak üzere 37 ayrı kentte düzenlenen son savaş karşıtı eylemlerde, halk Putin'in istifasını istedi. Son eylemlerde gözaltına alınan 850 kişiyle birlikte, 24 Şubat'tan bu yana Rusya'da savaş karşıtı eylemlerde gözaltına alınanların sayısı 14 bini aştı.

Rus hükümetinin 4 Mart'ta kararlaştırdığı yasayla, Rus ordusunu "küçük düşüren", Rus hükümeti için yaptırım talep eden ve ordu hakkında "yalan haber" yayan kişilerin 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarının önünü açmıştı. Halk, kentlerdeki yoğun polis kuşatmasına ve Rus hükümetinin baskılarına rağmen "Savaşa hayır" demek için sokaklara dökülmeye devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı 19. gününe girerken, iki ülke heyeti arasındaki müzakarelerin bugün devam etmesi bekleniyor.