23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojavalı Komünistlerden KDP'ye: İhaneti bırakın, cenazelerimizi teslim edin

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, Rojava ile Güney Kürdistan arasındaki sınır kapısı olan Semelka'da nöbet tutan şehit ailelerine ziyarette bulundu, KDP'ye ihanet siyasetine son verme çağrısı yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Rojava ile Güney Kürdistan arasındaki Semelka Sınır Kapısı'nda nöbet tutan şehit ailelerine ziyarette bulundu, KDP'nin katlettiği gerilla cenazeleri vermemesini protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamışlo, Dirbesiye ve Heseke kentlerinden TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, şehit ailelerini ziyaret etmek için konvoy halinde Semelka Sınır Kapısı'na gitti. Ailelerin nöbet eylemlerini sürdürdüğü çadıra yürüyüş yapan Rojavalı komünistler, "Şehit namirin", "Kahrolsun ihanet" sloganlarını attı. Dicle Nehri üstündeki Sınır kapısı girişine kadar eylemlerini sürdüren TKŞ üyeleri, burada açıklama yaptı.

TKŞ adına konuşan Cemil Seydo, KDP'nin saldırısında şehit düşen gerillaların cenazelerinin halen teslim edilmediğini hatırlattı. Seydo, "KDP, Kürt halkına ve gerillaya karşı savaşıyor. Bu ihanettir. KDP'nin geçmişine bakarsak kirli bir tarih görürüz. Düşmanla işbirliği yapmaya devam ediyorlar. Şimdi de şehit ettikleri gerillaların cenazelerini vermiyorlar. Artık yeter diyoruz. Sabrımız kalmadı. Eğer cenazelerimizi vermezlerse, sınırları kaldırırız" diye konuştu.

Türk devletinin amacının Kürt halkını ve Kürdistan'ı yok etmek olduğunu dile getiren Seydo şöyle devam etti: "KDP de bugün düşmana destek veriyor. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla diyoruz ki, saldırılara karşı biz hazırız. TKŞ olarak, KDP'yi kınıyoruz. KDP ihanetine artık yeter diyoruz. Düşmana daha ne kadar destek vereceksiniz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. KDP'nin Türk devletiyle yaptığı işbirliği, Kürt ulusal birliğinin de önündeki engeldir. İhanet bizim yolumuz değildir, ihaneti bırakın."

Komünistler açıklamanın ardından ailelerin nöbetlerini sürdürdüğü çadırı ziyaret etti, ailelerden durum hakkında bilgi aldı. Şehit ailelerine mücadelelerini her zaman destekleyeceklerini belirten komünistler, ziyaretlerini sloganlarla tamamladı.