23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojavalı komünistler özsavunma nöbetleri tutuyor

Komünist Devrimci Hareket ve Devrimci Komünist Gençler, Hesekê’deki Sinaa Cezaevi'ne yönelik planı boşa çıkarılan IŞİD çetelerinin farklı kentlerde saldırılar yapma ihtimaline karşı sokak nöbetleri tutuyor.

Hesekê’de Sinaa Hapishanesi’ne yönelik IŞİD saldırısının ardından Kuzey ve Doğu Suriye’nin pek çok kentinde Özsavunma Güçleri ve halk mahallelerde nöbet tutmaya başladı.

Hapishane saldırısı başarısız olan çetelerin bazıları, farklı kentlere kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Olası çete saldırılarına karşı özsavunmalarını alan Qamişlo halkı, sokak başlarında nöbet tuttu, kent genelinde devriyeye çıktı.

Komünist Devrimci Hareket ve Devrimci Komünist Gençler, Qamişlo’nın farklı mahallelerinde sokak nöbetleri başlattı. 

Qudurbeg mahallesinde nöbette yer alan TKŞ üyesi Cihan Ehmed, halkın kendi savunmasını almasının önemine dikkat çekti. Özgür TV’ye konuşan Cihan Ehmed şunları belirtti: “Bir damla kanımız kalsa da bırakmayacağız. Mahallemizi, evimizi, arkadaşlarımızı koruyacağız.”

CKŞ üyesi Lara Yasin de “Hesekê’de biz kazandık ama haberimiz var ki çeteler kaçıp farklı kentlere yayıldı. Bizler de komünist genç kadın ve erkekler olarak sokaklarımızı koruyoruz” şeklinde konuştu.

Xerbî mahallesinde nöbet tutan Devrimci Komünist Gençler’den Şervan Hisen de şunları vurguladı: “Bizler Rojavalı komünistler olarak, sokaklarımızı koruyoruz. Çünkü biliyoruz ki DAİŞ çetelerinin bazıları kaçtı, bu yüzden de sokağımızı koruyoruz.”