20 Eylül 2024 Cuma

Rojavalı komünistler ajanlaştırmaya karşı eğitim yaptı

TKŞ, işgalci Türk devletinin ajanlaştırma faaliyetine karşı eğitim çalışması gerçekleştirdi. QSD operasyonlarıyla açığa çıkartılan MİT ajanlarının itirafları izletilen çalışmada, ajanlaştırmanın amaçları ve izlenen yöntemler üzerinde duruldu.

İşgalci Türk Devleti, Rojava devrimi ve kazanımlarına dönük düşmanlığını askeri işgal saldırılarıyla aralıksız devam ettiriyor, devrimi kuşatma amaçlı ideolojik saldırılarını da sürdürüyor. Bir yandan gençliği uyuşturucu bağımlısı haline getirirken bir yandan burjuva kapitalist yaşam tarzı, alışkanlıklarına teşvik ediyor. Her yaştan kişiyi toplumsal yozlaşma planlarının hedefine alarak, devrimin tüm ileri kazanımlarına, değerlerine karşı düşmanlaştırma politikası sürdürüyor.

Bu saldırılardan biri de devrime karşı ajanlaştırma faaliyeti. Çeşitli vaatlerle ajanlaştırdığı kişileri, yaşamın onurlu değerlerinden uzaklaştırarak, devrimin öncülerine karşı kimini tetikçi, kimini istihbarat çalışmalarında kullanıyor.

Bu politikanın öncülüğünü işgalci Türk devleti yapsa da tüm bölge gerici devletleri ve emperyalistlerin devrim karşıtı faaliyetler içinde başvurduğu bir yöntem olarak sürdürülüyor.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), ajanlaştırma faaliyeti ve buna karşı mücadele kapsamında Kobanê’de eğitim çalışması yaptı.

İşgalci Türk devletinin Rojava- Kuzey ve Doğu Suriye içerisinde birçok insanı ajan ağına nasıl düşürdüğü, çıkarları doğrultusunda nasıl kullandıkları anlatılan eğitim çalışmasında, insanların uyuşturucu ticaretine yönlendirildiği, aile bireyleri ölümle tehdit edilerek ajanlaştırıldığına işaret edildi.

Ajanlar eliyle, devrime, özerk yönetime karşı kentlerde huzursuzluk çıkarıldığı, devrimin öncü kuvvetlerine karşı katliamlar yapıldığı kaydedilen eğitimde, ajanlaştırma faaliyetinde kullanılan teknik ve tarza ilişkin bilgi aktarılarak, gençlerin uyanık olması gerektiği söylendi.

Eğitim çalışmasında, farklı tarihlerde QSD operasyonları ile açığa çıkartılan MİT ajanlarının itirafları izletildi.