23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojavalı komünist gençler Erbay ve Öter'i andı

CKŞ üyeleri ölümsüzleşmelerinin 8. yıldönümünde Yeliz Erbay ve Şirin Öter'i andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyeleri 22 Aralık 2015'de İstanbul Bayrampaşa'da polis kuşatmasında ölümsüzleşen komünist kadın savaşçılar Yeliz Erbay (Berçem Rênas) ve Şirin Öter'i (Ekin Su) Hesekê'de andı.

Şehit Metîn Dîcle Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma saygı duruşuyla başladı.

Anmada konuşan CKŞ üyesi Dilviyan Azad, Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in devrimci tarihlerini aktardı. Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in düşmanın eline geçmemek için son mermilerine kadar fedaice direndiklerini ifade eden Dilviyan Azad, her iki kadın komünistin de kadın özgürleşmesinde öncü olduklarını kaydetti.

Anmada söz alan CKŞ üyesi Gîvara Serhed ise her iki kadın komünistin de devrimciliklerini partilerinin çizgisinde sürdürdüğünü belirtti. Gerçekleştirilen büyük ve fedai eylemin büyük emekler sonucunda açığa çıktığını kaydeden Serhed, "Onlar biz gençlere yürünecek yolu gösterdiler" dedi.

CKŞ üyesi Zaxo Mordem ise her iki kadın komünistin de büyük devrimci eylemlerine dikkat çekti. Şehitlerin çizgisinin takipçisi olma sözünü yenilediklerini söyledi. Mordem, Rojavalı gençlere devrime katılma çağrısında bulundu.

Anma, "Şehit namirin" sloganıyla sona erdi.