23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava'da Türk devletinin işgal saldırılarına öfke büyüyor

Cizre ve Fırat bölgesinde birçok merkezde yüz binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek için alanlardaydı.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devletinin işgal saldırılarına öfkesi büyüyor. Cizre ve Fırat bölgesinde birçok merkezde binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını alanlara çıkarak protesto etti.

DÊRIK
Dêrik'te yüzlerce kişi Dêrik Meclisi önünde toplanarak açıklama yaptı. Meclis Üyesi Hesen Hemze tarafından okunan açıklamada, Türk devletinin işgal saldırımları kınandı, Türk devletinin ateşkes anlaşmasına uymadığını ve sivillere saldırdığını vurguladı.

GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê Meclisi önünde yapılan açıklama Meclis Üyesi Xalid Osman tarafından okundu. Açıklamada, Türk devletinin saldırıları ve Rusya'nın saldırılar karşısındaki sessizliği kınandı. Açıklamada, garantör güçlere çağrı yapılarak Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin uçuşa yasak bölge ilan edilmesi istendi.

TIRBESPIYÊ
Tirbespiyê Meclisi üyeleri ve onlarca kişi Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla alanlardaydı. Meclis adına hazırlanan açıklamayı Meclis Eşbaşkan Yardımcısı Nalîn Temo okudu. Türk devletinin kin ve nefretle saldırdığına dikkat çeken Nalîn Temo, bölgenin her alanda hedef alındığını belirtti. Rusya ve ABD'nin bölgedeki ateşkesin garantörü olma misyonunu yerine getirmediğini söyleyen Nalîn Temo, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgalcilere karşı birlikte mücadele etmesi çağrısında bulundu.

ÇILAXA
Çilaxa'da da aynı amaçla alanlara çıkan onlarca kişi Türk devletinin katliamlarını kınadı. Çilaxa Meclisi adına hazırlanan açıklamayı Meclis Eşbaşkan Yardımcısı Yûnis Ebdulfetah okudu. Açıklamada, uluslararası kamuoyunun sessizliğinin Türk devletine cesaret verdiğine dikkat çekildi.

TIL BERAK
Til Berak Meclisi de aynı konuya ilişkin açıklama yaptı. Meclis Üyesi Wenas El Ebdullah tarafından okunan açıklamada Türk devletinin Kobanê'de yaptığı katliam kınandı.

HESEKÊ
Hesekê'de bulunan meclis ve kurumlar ortak açıklama ile Türk devletinin saldırılarını kınadı. Hazırlanan açıklama metni Remezan Fetah tarafından okundu. Türk devletinin Kobanê'ye yönelik saldırılarının kınandığı açıklamada, Türk devletinin DAİŞ'in saldırılarını devam ettirmeye çalıştığına dikkat çekildi. Uluslararası Koalisyon ve Rusya'ya çağrı yapılan açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tutum belirlenmesi istendi.

TİL TEMİR
Bu sabah Şehit Aileleri Meclisi'nin önünde toplanan yüzlerce Til Temir sakini ilçenin Eğitim Komitesi önünde açıklama yaptı. Komite yöneticilerinden Ridwan Xelef tarafından okunan açıklamada, Türk devletinin devam eden saldırılarına ve garantör güçlerin gözü önünde bölge halkına dönük işlediği suçlara dikkat çekildi.

Açıklamada işgalci Türk devletinin saldırıları ve işlediği suçlara karşı uluslararası topluma ve hukuk örgütlerine çağrıda bulunuldu.

DİRBÊSİYÊ
Dirbêsiyê İlçe Meclisi'nin Elektrik Kurumu önünde yaptığı açıklama Dirbêsiyê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ristem Bekir tarafından okundu. Açıklamada, uluslararası toplumun Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılarına karşı sessiz kalması kınanarak, saldırıların sorumlusu olduğuna vurgu yapıldı.

Bölge halkını hedef alıp istikrara darbe vuran Türk devletinin saldırgan siyasetine dikkat çekilen açıklamada, "Özellikle bölgedeki diplomatik kazanımlar, DAİŞ'i yenilgiye uğratan Özerk Yönetim'e saldırmaktadır" denildi.

Öte yandan Özerk Yönetim'in Katalonya Parlamentosu tarafından tanınmasının DAİŞ zihniyetli Erdoğan hükümetine büyük bir darbe olduğu kaydedildi.

ŞEDADÊ
Şedadê İlçe Meclisi farklı bir açıklamayla uluslararası topluma ve İnsan Hakları örgütlerine görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu. Öte yandan Türk devletinin devam eden saldırıları ve işlediği suçların 'savaş suçu' olduğu vurgulandı.

KOBANÊ
Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi'nin yaptığı eyleme onlarca şehit ailesi ve meclis üyesi katıldı. Açıklama Kobanê Meclisi üyesi Azad Mehmûd tarafından okundu. Açıklamada Türk devletinin varlığını kan dökerek koruduğu belirtilerek, "İhanetçiler olmasaydı bölge tehdit edilip saldırıya uğramazdı" denildi.

Açıklamada KDP'nin Kürt davasına ihaneti ve Türk devletiyle işbirliği yaparak gerillaya saldırması, 5 şehidin cenazesini ailelerine teslim etmemesi kınandı. Açıklamanın sonunda şehitlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi, KDP'nin de ihaneti bırakması çağrısında bulunuldu.