24 Eylül 2024 Salı

Rojava'da MLKP'nin 27'nci yılı kutlandı 

MLKP'nin 27. kuruluş yıl dönümü Rojava'nın Dirbêsiyê ve Qamişlo kentlerinde kutlandı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 27. yılı dolasıyla Dirbêsiyê'de kadınlar piknik düzenlerken, Qamişlo'da gençler kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

KADINLAR PİKNİKTE BULUŞTU
Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), MLKP'nin 27. yıl dönümü dolayısıyla Dirbêsiyêli kadınlarla piknik düzenledi.

Ortak sofra kurulan etkinlikte yapılan konuşmada, MLKP'nin tüm ezilenlerin partisi olduğu belirtildi. Konuşmada şunlar ifade edildi: "Parti sınırsız ve sınıfsızdır. Kürdistani bir partidir. Dört parça Kürdistan'da mücadele ediyor. Devrim başladığında yüzünü Rojava'ya döndü. Tüm savaş cephelerinde yerini aldı, şehit ve yaralılar verdi. Kapitalizme ve erkek egemen zihniyete karşı mücadeleyi büyüttü. Şehir şehir, mahalle mahalle, sokak sokak halkı sınıfları ortadan kaldırıp eşitliği kurmak için örgütledi."

Kadınların devrime katılımının önemine vurgu yapılan konuşmada, "Bugün biz komünist kadınlar, meclislerimizi örgütlüyoruz. Hedefimiz kadınları devrime daha fazla katmak. Kadınların her alanda aktif şekilde katılımını örgütlemek istiyoruz. Kadınların dünü ve bugünü iyi tanıması lazım. Çünkü Rojava devrimi bir kadın devrimidir. Ne olursa olsun kadın devrimimize sahip çıkmalıyız" denildi.

Etkinlik müzik ve halaylarla devam etti.

QAMIŞLOLU GENÇLER 27. YIL İÇİN PASTA KESTİ
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), komünist öncünün 27. yıl dönümünü kutlamak için Qamişlo'da park etkinliği düzenledi.

Alana "Komutan Baran Serhat'ın izinde örgütlülüğümüzü büyütüyoruz" ve "10 Eylül'ün yolunda mücadelemizi büyüteceğiz" yazılı pankartlar asıldı. 27. yıl için pasta kesilen etkinlikte halaylar çekildi.

Etkinlikte Kürtçe ve Arapça konuşmalar yapıldı. Kürtçe konuşmada, MLKP'nin Rojava devriminin inşa ve savunmasında görevler üstlendiği belirtildi, "Parti tüm askeri gücüyle devrimde yerini aldı. Devrimin inşa çalışmalarında da yer alıp komünlerden kurumlara dek örgütlenme çalışmalarına katıldı" denildi.

Rojava devriminin komünist öncüleri Baran Serhat ve Zilan Destan'ın da anıldığı konuşmada, "Onlar devrimin inşası ve savunması için kendilerini feda etmekten sakınmadılar. Bizler de onların yerlerini doldurmak için ileri atılacağız. Bu mücadele böyle devam edecek" denildi.

Etkinlikte CKŞ adına yapılan Arapça konuşmada ise "Bizler Arap, Kürt, Türkmen, Ermeni, Çerkes gençleriz. İşgale ve diktatörlüğü karşı mücadele ediyoruz. Halkların birliğinin büyümesi ve insanlığın kurtuluşu için mücadele ediyoruz" denildi. Rojava devriminin inşasında binlerce genç erkek ve kadının ölümsüzleştiği belirtilen konuşmada, "Rojava devrimi yeni bir dünyayı işaret ediyor. Bu nedenle devrimin savunucularıyız. Umudu kilometrelerce büyüteceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Gençler, konuşmaların ardından müzik eşliğinde halaylar çekti.