23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava halkı ulusal birlik için yürüdü

Rojava'nın Haseke ve Qamişlo kentlerinde Kürt siyasi parti ve kurumlarının çağrısı ile Kürt ulusal birliğinin gerçekleştirilmesi için yürüyüş düzenlendi.

Kürt ulusal birliğinin tartışıldığı bu süreçte, Rojava'nın Haseke ve Qamişlo kentlerinde yürüyüş düzenlendi. Haseke'de PYD, TKŞ, Kürt Sol Partisi, Suriye Demokratik Kürt Partisi, PÇDKS, Peşweru, JKŞ, CKŞ, Kongre Star ve TEVDEM üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi yürüyüşe katıldı.

"Birleşin, eğer birleşmezseniz hepiniz teker teker gideceksiniz" pankartının taşındığı eylem de, "Yaşasın Kürtlerin birliği" sloganı atıldı.

Abdullah Öcalan Pakı'nda toplanan kitle, Sotoro Meydanı'na yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda, bölgeye yönelik Türkiye ve desteklediği çetelerin saldırılarının sürdüğü kaydedildi. Konuşmalarda, "Faşist Türk devleti Rojava'da saldırılarını sürdürerek Güney Kürdistan sınırına ulaşmayı hedefliyor. Türk devleti Kuzey Suriye topraklarını işgal etmeye çalışarak burada ki ulusal haklarımızı ele geçirmek istiyor. Türk devleti Suriye rejimi ile Kürtleri bu topraklarda yok etmeyi amaçlayan görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Bütün bu tehditlere ve görüşmelere karşı Kürt halkı kendi ulusal birliğini inşa etmek zorundadır" denildi.

Kürt partilerinin ve halkının saldırılara karşı birleşmeleri gerektiğine işaret edilerek, "Bütün Kürt partilerine çağrı yapıyoruz. Her şeyi bir kenara bırakıp Kürt halkının sorunlarını çözmek ve işgale karşı durmak için birliğimizi inşa etmeliyiz. Kürt halkının ulusal varlığı ulusal alanda artık kabul görüyor. Bundan kaynaklı bölgede de somut çözüm adımları atmalıyız" diye kaydedildi.

Qamişlo'da ise Şehitler Kavşağında bir araya gelen yüzlerce kişi, Sony Kavşağına yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, birliğin işgal saldırısına karşı verilecek en önemli yanıt olduğu vurgulandı.