21 Eylül 2024 Cumartesi

Roboski'de 349. hafta: Yaptıklarınıza seyirci kalmayacağız

Roboskili aileler 349. kez "adalet" istedi. Yazılı bir açıklama yapan aileler, "Adalet kavramı rafa kaldırıldı" dedi. Bir süre önce yaşamını yitiren HPG’li Ramazan Tosun’un  köyde kurulan taziyesi nedeniyle Roboskili aileler, her hafta yaptıkları eylemi bu hafta yapmadı.
 
Aileler, bu kez yazılı açıklama ile "adalet" istedi.
 
Roboski’deki acı ve gözyaşının dinmediğini belirten Roboskili aileler, katliamın sorumlularının lehine işleyen bir yargı ve siyaset ile karşılaşıldığını belirtti.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kararlı tutumumuza ve yıllardır sürdürdüğümüz adalet nöbetine kulaklarını hep kapattılar. Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak dedikleri dava dosyasını tamamen kapattılar. Demokrasi, insan hakları, eşitlik ve adalet gibi kavramları rafa kaldırdılar.”
 
"Adaletsiz bu düzene karşı mücadele edeceğiz" diyen aileler, "Gerçekleri söylemeye, hatalarınızı yüzünüze vurmaya devam edeceğiz. Yaptıklarınıza seyirci olmayacağız ve engel olacağız. Bize dayattığınız bu adaletsiz düzene karşı daima mücadele edeceğiz. Adaletin yerini bulması, katliamın bütün detayları ile açıklığa kavuşturulması ve sorumluların cezalandırılması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.