20 Eylül 2024 Cuma

Roboskî katliamının 150. ayı: sorumluların yargılanması hayati önemdedir

Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçeceğini kaydeden  Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın 150. ayında bir kez daha adalet istedi. 

Roboskî katliamının üzerinden 150 ay geçti. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de 19'u çocuk 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledilmesinin ardından kurulan Roboskî İçin Adalet Girişimi her ayın 28'inde olduğu gibi İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde sorumluların yargılanması için bir araya geldi.

"Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartı açılan eylemin metnini İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı yaptı. Yazmacı ilk olarak Roboskî katliamından bu yana yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Roboskî katliamının sorumlularının aydınlatılması için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Yazmacı, şunları söyledi: "Roboskî devletin ve iktidarın sınavı, bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir. Roboskî katliamının sorumlularının açığa çıkarılması, yargılanması ve gereken cezalara çarptırılması tüm yaşam hakkı ihlalleri için hayati önemdedir. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."