25 Eylül 2024 Çarşamba

Rakka'da DAİŞ'e karşı ortak operasyon

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi Rakka'da DAİŞ'e karşı ortak operasyon düzenlendiğini açıkladı. Başur Kürdistan Anti Terör Güçleri, Koalisyon ile QSD'ye bağlı Anti Terör Birimleri (YAT) ile düzenlediği operasyonda 4 DAİŞ üyesinin yakalandığını 1 çete üyesinin ise öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi faşist DAİŞ çetelerine karşı ortak operasyon düzenlendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, operasyona QSD'ye bağlı Anti Terör Birimlerinin (YAT) yanısıra, Başur Kürdistan Anti Terör Güçleri (CTG) ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin de katıldığı belirtildi.

QSD açıklamasında, ilk operasyonun 13 Mayıs'ta Rakka'nın doğusunda Kerema beldesinde faşist DAİŞ'e ait bir hücre evine yapıldığı kaydedildi. Yaşanan çatışmada bir çete üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

İkinci operasyonun 14 Mayıs günü "havadan indirme yapılarak düzenlendi" diye belirtildi. Hedeflenen hücre evindeki çetelerin bölgede yeni saldırı planları yaptıklarını, Heseke'de İç Güvenlik Güçleri merkezine intihar saldırısını hedefleyen kişiler olduğuna dikkat çekildi.

QSD BİM açıklamasında, "Güçlerimiz 3 teröristi yakaladığı bu eylem sonucunda aynı zamanda çok sayıda askeri ve teknik malzemeye de el koydu" denildi.