25 Eylül 2024 Çarşamba

Rabia Naz'ın şüpheli ölümünü araştıran komisyon Eynesil'de

AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplanan komisyon, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban ve annesi Atika Vatan ile görüştü. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünü araştırmak üzere Giresun'un Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.

AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplanan komisyon, baba Şaban ve anne Atika Vatan ile görüştü. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Yargı sürecinin devam ettiğini belirten Aydoğdu, "Devam eden bir soruşturma üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul kararıyla oluşturulan araştırma komisyonu olarak biz daha çok bu işin seyrini inceleyeceğiz" dedi.

Adalete güvendiklerini söyleyen Aydoğdu, "Elbette son söz Türk adaletinin olacaktır. Biz elimizden gelen hassasiyetle, elimizden gelen dikkatle kesinlikle yargının işine karışmadan, yasama, yargı kuvvetler ayrılığındaki hassasiyete dikkat ederek ama Türkiye Büyük Millet Meclisinin de bu tür bir araştırma önergesinde milletin beklediği hassasiyetlere cevap verecek, vicdanlardaki soruları aydınlatacak, yargıya güveni tekrar pekiştirecek bir netice alacağımızı umuyoruz, o gayretle çalışıyoruz" diye belirtti.

Aydoğdu, komisyon çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, "Burada aileyi dinledik, konuyla alakası olan bazı arkadaşları dinleyeceğiz, olay yerini göreceğiz, Ankara'da çalışmalarımızı devam edeceğiz. Burada konunun aydınlatılması için kafalarda soru kalmaması için gerekli görülen üye arkadaşlarımızın veya kamuoyunda beklenti oluşturabilecek bütün dinlemeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

'BİZİMKİ DIŞARIDAN BİR BAKIŞ'
Esasen kendi kanaatlerinin konuyu aydınlatmayacağına dikkati çeken Aydoğdu, "Konuyu çözecek, aydınlatacak suçlular varsa bulacak, adalet mekanizmasıdır. Cumhuriyet Savcılığımız şu anda bir soruşturma yürütüyor adli mercilerde, bizimki dışarıdan bir bakış" dedi.

Komisyon üyeleri daha sonra Rabia Naz'ın kamera kayıtlarında olay günü geçtiği cadde üzerinde yürüyerek baba Şaban Vatan'ı dinledi. Baba Şaban Vatan, ilçe merkezinden eve giden yol üzerinde kızının ölümüyle ilgili şüphelendiği durumları da komisyon üyelerine anlattı.

Komisyon üyeleri Vatan ailesinin bir süre önce taşındığı ve Rabia Naz Vatan'ın ölü bulunduğu evinin önündeki sokakta da incelemede bulundu.Üyeler Rabia Naz'ın intihar ettiği öne sürülen evin çatısına da çıkarak inceleme yaptı.

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümleri Meclis Araştırma Komisyonu şu isimlerden oluşuyor: 

Komisyon Başkanı: Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu (AKP)
Başkanvekili: Bursa Milletvekili Osman Mesten (AKP)
Sözcü: Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz (AKP)
Kâtip Üye: Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir (AKP)

Üyeler:

HDP
Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu

AKP
Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir
Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya

CHP
Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü
Giresun Milletvekili Necati Tığlı
İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç

MHP
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt

İYİ PARTİ
İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu.