22 Eylül 2024 Pazar

QSD'den 24 saatlik bilanço: 61 çete öldürüldü, 4 araç imha edildi

QSD Basın Merkezi, işgal karşıtı direnişin son 24 saatine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre; çatışmalarda 61 çete öldürüldü, 22 çete yaralandı, 4 askeri araç, 1 panzer ve 1 motosiklet imha edildi.
 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgal saldırılarına karşı 27. gününde devam eden onur ve özgürlük direnişinin son 24 saatine ilişkin bilanço yayınladı.

İşgal güçleriyle Til Temir'e bağlı Mehmûdiyê köyünde şiddetli çalışmalar yaşandığı hatırlatılan açıklamada çetelerin ayrıca Kenher, El Hecac, Derbo ve El Sîbatiya köylerini de hedef aldığı belirtildi. QSD Basın Merkezi, "Çatışmalarda 57 çete öldürülmüş, 22 çete yaralanmıştır. Bununla beraber 4 askeri araç, 3 panzer ve bir motosiklet imha edilmiştir. Ağır darbe alan işgalci ordu bölgeyi insansız hava araçları ve obüslerle bombalamıştır" diye belirtti.

Açıklamada, işgalci çetelerin Zirgal beldesi yakınlarındaki Xedir Avî, Til Hirmil köylerini ve Xirbet Cimo, Ing el Hewa bölgelerini de bombaladığı kaydedildi ve şöyle denildi: "İşgalciler bu bölgelere büyük bir askeri konvoy göndermiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucu konvoydaki çeteler araçlarını bırakıp kaçmak zorunda kalmıştır." 

Çetelere karşı direnişin Ayn İsa bölgesinde de devam ettiğinin altını çizen QSD Basın Merkezi şunları kaydetti: "İşgalci Türk ordusu 3 tankla Um El Beramîl köyünü bombalamıştır. Güçlerimizin, Şêrgirad ve Marûda'da, çete gruplarının saldırılarına karşı meşru savunma temelinde eylem gerçekleştirmesi sonucu 4 çete öldürülmüş, bir askeri araç imha edilmiştir. Kayıp veren işgal ordu bölgeyi obüs ve tanklarla bombalamıştır. Yaşanan çatışmalarda toplam 61 çete öldürülmüş ve 22 çete yaralanmış; 4 askeri araç, bir panzer ve bir motosiklet de imha edilmiştir. Direnişte 8 arkadaşımız şehit düşmüş, 11 arkadaşımız da yaralanmıştır."