24 Eylül 2024 Salı

Qamişlolu gençler MLKP'nin 29. savaş yılını kutladı

MLKP'nin 29. mücadele yılı dolayısıyla Qamişlolu genç komünistler açıklama yaptı. Gençler "Söz veriyoruz; yeni mücadele yılında Rojava devrimini bütün Ortadoğu'ya yayacağız, Rojava devrimini sosyalizmle taçlandıracağız" dedi.

Qamişlolu genç komünistler Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 29. kuruluş yıldönümünü kutladı. Açıklama yapan gençler MLKP'nin Birlik Devrimiyle umutsuzluğa ve tasfiyeye karşı en güçlü yanıtı verdiğini belirtti.

MLKP'nin öncü eylemlere imza attığını kaydeden gençler, "MLKP, devrimin başından itibaren, hem askeri çalışmaları hem de siyasal ve toplumsal çalışmalarıyla Rojava devriminin kızıl öncüsü oldu. Kobanê'den Serêkaniyê'ye Efrîn'den Derazor'a bütün savaş cephelerinde yerini aldı. Mücadele etti ve savaştı; onlarca şehit ve yaralı verdi. Rojava devrimini sosyalizmle taçlandırmak için, Rojava toplumu içerisinde kendini örgütledi, siyasal çalışmalarını arttırdı" dedi.

'MLKP DEVRİMİN ZAFERİ İÇİN BEDEL ÖDEMEKTEN KAÇINMADI'
Gençler MLKP'nin devrimin zaferi için bedel ödediğini vurguladı: "MLKP, şehit Serkan'dan şehit Baran Serhat'a, şehit Sarya'dan şehit Ahmet Şoreş'e direnişçi çizgisini sürdürdü ve devrimin zaferi için bedel ödemekten kaçınmadı."

Komünist Kadın Örgütü'nün kuruluş sürecini hatırlatan gençler şunları kaydetti: "Kadın ayaklanmalarından, direnişlerinden, komünist kadın geleneğinden aldığı güçle, Komünist Kadın Örgütü'nü kurdu. Kadın devriminin zaferini garantilemek için kadın devrimi programını önüne koydu."

'ROJAVA DEVRİMİNİ SOSYALİZMLE TAÇLANDIRACAĞIZ'
MLKP'nin 29. mücadele yılının hapishanelerde, dağlarda ve kentlerde direnen savaşçılar, işçi ve emekçiler, kadınlar ve gençler için kutlu olmasını dileyen gençler, "Devrim ve parti şehitlerimize söz veriyoruz. Şehit Baran Serhat ve Şehit Ahmet Şoreş'e söz veriyoruz; yeni mücadele yılında Rojava devrimini bütün Ortadoğu'ya yayacağız, Rojava devrimini sosyalizmle taçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Gençler açıklamayı, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın Rojava devrimimiz" ve "Yaşasın MLKP" sloganları ile bitirdi.