23 Eylül 2024 Pazartesi

Qamişlo'dan SİHA katliamına yanıt: Birimiz şehit düşerse binimiz mücadele sözü verir

Qamişlo halkı, Türk devletinin dün SİHA saldırısıyla gerçekleştirdiği katliama karşı yürüyüş yaptı. Üç kişinin katledildiği aile adına konuşan Rêzan Gûlo, "Halkımıza söz veriyoruz, 50 gencimiz bir karış Kürdistan toprağı için giderse, dahasını da veririz" dedi.

Qamışlo'nun Hilêliyê mahallesinde dün Gulo Ailesi'nden üç kişinin katledildiği saldırıya karşı bugün binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Dün akşam saatlerinde Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bir aracı hedef almış, saldırıda Gulo Ailesi'nin önde gelenlerinden Yûsif Gulo ve iki torunu yaşamını yitirmişti.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI
İşgalci saldırıyı protesto etmek için Şehit Xebat Meydanı'nda toplanan Qamişlo halkı, saldırının yaşandığı yere kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş boyunca sık sık "Şehitler ölümsüzdür", "Kahrolsun ihanet" ve "Kanımızla canımızla seninleyiz ey şehit" sloganları atıldı.

'İRADEMİZ, ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ DAHA DA GÜÇLENİYOR'
Yürüyüş sonunda Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Hesen Ûbed, Türk devletinin Gulo ailesini hedef alarak halkın iradesini kırmayı hedeflediğini belirtti. Ûbed, "Bu halk üzerinde yok etme savaşı, katliam savaşı yürütülüyor. İyi bilsinler ki öncülerimizin şehadeti irademizi asla kıramaz. Her bir insanımız, savaşçımız, yurtseverimiz şehit düştüğünde irademiz, örgütlülüğümüz daha da güçleniyor" şeklinde konuştu.

Rojava'da perkesin Gulo Ailesi'ni iyi tanıdığını belirten Ûbed, "Yûsif baba, 'önder Apo'nun projesinin yerine getirilmesi için, Özerk Kürdistan için bende şehit düşerim, ailemde ne kadar genç varsa bedel de vereceğiz' demişti. Dediği gibi de yaşadı" diye belirtti. Ûbed konuşmasının sonunda, "Artık zaman herkesin ayaklarının üstünde durması, tek el olma zamanıdır" dedi.

'BİRİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNDE, BİNLERCEMİZ MÜCADELE SÖZÜ VERİYOR'
Gulo Ailesi adına konuşan Rêzan Gûlo, kardeşi Yûsif Gulo'nun sözünü hatırlattı, "Kürdistan'ın özgürlüğü için bedel ödememiz gerekirse öderiz" dedi. Türk devletinin yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden halkı hedef aldığını belirten Gulo, "Erdoğan bilsin ki, birimizi hedef alıp şehit düşürdüğünde binlercemiz mücadelenin devamı için söz veriyor. Biliyoruz ki bu vahşi terör saldırılarıyla Erdoğan'ın sonu geldi. Halkımıza müjdemizdir ki birliğimizi gerçekleştireceğiz, kendimizi güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Gulo, şöyle devam etti: "DAİŞ nasıl DSG kahramanları eliyle gittiyse inanıyoruz ki sonu gelen Erdoğan da halkların kardeşliği eliyle, demokratik ulus eliyle, Önder Apo'nun fikri ve düşüncesiyle gidecektir. Halkımıza karşı aile olarak söz veriyoruz. Büyüklerimizin dediği gibi, 50 gencimiz bir karış Kürdistan toprağı için giderse, dahasını da veririz."

UĞURLAMA TÖRENİ YARIN DÜZENLENECEK
Konuşmaların ardından halk kurulan taziye çadırına ziyarette bulundu. Katliamda hayatını kaybeden Yûsif Gulo ve torunları Mazlum Mustafa ve Mihemed Mehmud Gulo için yarın uğurlama töreni düzenlenecek.