4 Ekim 2024 Cuma

Polis Gezer'in naaşının Mardin Belediyesinin aracıyla taşınmasına izin vermedi

Garibe Gezer'in cenazesi Mardin'e ulaştı. Polis, Gezer'in naaşının belediyeye ait cenaze aracıyla taşınmasına müdahale ederken, tutulan özel araçla cenaze Dargeçit'e doğru yola çıktı.

Sistematik işkence gördüğü ve tecavüze uğradığı Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde intihar ettiği öne sürülen Garibe Gezer'in naaşı Mardin'e ulaştı. Hava yoluyla Mardin'e ulaşan cenazenin kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze arabası ile taşınması beklenirken, havaalanına gelen araç polis tarafından durduruldu. Cenaze aracını durduran polisler, şoför ile bir süre konuştuktan sonra araç geri döndü. Ailenin yaptığı görüşmeye rağmen cenaze aracı verilmedi. Polisler aileye "Kendi imkanlarınız ile götürün" demekle yetindi.

İstanbul'dan uçakla Mardin Havalimanı'na getirilen cenaze burada Gezer'in ailesi, yakınları ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Milletvekili Dersim Dağ ile HDP'li yöneticiler tarafından zılgıtlarla karşılandı.

Gezer'in cenazesi konvoy eşliğinde Dargeçit ilçe merkezinde 6-8 Ekim Kobanê eylemlerinde katledilen ağabeyi Bilal Gezer'in yanına defnedilecek.