30 Eylül 2024 Pazartesi

Polis delil üretmek için İstanbul ve İzmir'de sosyalistlerin evini bastı

ESP/SKM MYK üyeleri Aktaş ve Yiğit'in de aralarında bulunduğu 4 sosyalisti komplo kurarak gözaltına alan İstanbul polisi dün ev baskınları gerçekleştirdi. İstanbul ve İzmir'de 4 evde arama yapan polis bir evin kapısını kırarak plastik kelepçe taktı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit'in de aralarında bulunduğu 4 sosyalist halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutuluyor.

İstanbul'da Gazi mahallesinde misafir olarak bulundukları evden 18 Ağustos gününün ilk saatlerinde gözaltına alınan 4 sosyalist ile ilgili dün akşam ve gece saatlerinde İstanbul ve İzmir'de dört eve baskın düzenlendi.

İstanbul'un 1 Mayıs, Gülsuyu ve Gazi mahallerinde Ebru Yiğit, Deniz Aktaş ve Mert Unay'ın evlerini basarak arama yapan polis, Gülsuyu'ndaki eve kapıyı kırarak girdi. Ev sahibinin evde olmadığı sırada arama yapan polis, kırdığı kapıya plastik kelepçe taktı.

İzmir'de de gece saatlerinde bir eve baskın düzenlenerek arama yapıldı.

ESP: FAŞİST POLİS DELİL ÜRETME PEŞİNDE
Ev baskınlarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan ESP, "Faşist polis kurmaya çalıştığı komplo için delil üretme peşinde" dedi. 

ESP MYK üyeleri Ebru Yiğit ve Deniz Aktaş ile ESP üyesi Mert Unay'ın evlerinin, gözaltına alınmalarından 2 gün sonra dün gece basıldığını belirten ESP, "Komplolar sökmedi, sökmeyecek" dedi.