20 Eylül 2024 Cuma

Polen Derginin 12. sayısı, Suruç şehidi Polen Ünlü ve 33'lerin mücadelesine atfedildi

İsmini Suruç'ta ölümsüzleşen Polen Ünlü'den alan Polen Ekoloji Kolektifi, Polen Derginin 12. sayısını Ünlü'ye ve 33 düş yolcularının mücadelesine atfetti. Polen Ekoloji Kolektifi, "Katliamın aydınlatılması, sorumluların cezalandırılması için Suruç için adalet mücadelesi sürüyor. 33 düş yolcusunun mücadelesini, eşit ve sömürüsüz bir dünyayı kurana dek her alanda büyütmek görevimiz" dedi. 

Polen Derginin 12. sayısı "Madencilik Furyasını Durduralım" dosya konusuyla okurlarıyla buluştu. Polen Ekoloji Kolektifi, ismini Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcularından Polen Ünlü'den aldı. Polen Dergi'nin 12. sayısı, Suruç katliamının 9. yılında düş yolcuları şahsında Polen Ünlü'ye atfedildi. Polen Ekoloji Kolektif, "Dost gülümseyişin hep bizimle, ismini taşımaktan onur duyuyoruz" dedi. 

'EŞİT VE SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYAYI KURANA DEK...'
Polen Ekoloji Kolektifi, şunları söyledi: "20 Temmuz 2015 günü Urfa Suruç'taki Amara Kültür Merkezinde buluşan sosyalist gençleri hedef alan IŞİD'in bombalı saldırısında 33 düş yolcusu yaşamını yitirdi. Ülkenin farklı yerlerinden üç yüze yakın sosyalist genç, Kobanê'yle dayanışma göstermek, oradaki çocuklara oyuncak götürmek, coğrafyamızda barışın, halkların eşit ve özgür olduğu yeni bir yaşamın inşasına omuz vermek için yola çıkmıştı. Katliamın aydınlatılması, sorumluların cezalandırılması için Suruç için adalet mücadelesi sürüyor. 33 düş yolcusunun mücadelesini, eşit ve sömürüsüz bir dünyayı kurana dek her alanda büyütmek görevimiz."

POLEN DERGİNİN 12. SAYISINDA NELER YER ALIYOR
Dosyada Bergama, Kazdağları, Giresun-Gümüşhane, güncelden Kalemoğlu, Halkidiki deneyimleri yer alırken, Mazıdağı-Çınar arasındaki yangında katledilenler anıldı, sorumlunun DEDAŞ'a ve özelleştirmelerle bu felaketin zeminini hazırlayan sömürgeci kapitalist devlet olduğuna işaret edildi. İklim verilerini, iklim hareketinin olası stratejilerini tartışan Polen Dergi, sınıfın iklim taleplerini bir çeviri ile ele aldı. Faşizmin toplumun en ezilen kesimlerine bir kez daha yönelerek pogromlara giriştiği acı günlerde göçmen emeğiyle el ele giden ekolojik yıkımı Zonguldak madenleri üzerinden işleyen Polen Dergi, bu sayıda ayrıca güncel ve kritik bir tartışma olarak K. Saito'nun "küçülme komünizmi"ni tutarlı bir metodoloji ile eleştiren B. Napoletano'nun çevirisine de yerdi. Son olarak hayvan özgürlüğü aktivizminin deneyiminin de paylaşıldığı dergi, sanatın ekoloji ile nasıl içeriklenebileceğinin iki örneği ile sonlanıyor. 

Polen Derginin 12. sayısına buradan ulaşabilirsiniz.